Diyarbakır’dan Muğla’ya Şehit Ateşi
Muğlalı gazeteci Meslektaşımız Mehmet Pek’in oğlu Haziran ayında sözleşmeli olarak göreve başlayan Altuğ Pek Diyarbakır’da Teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.
Şehidin Muğla’da ki evine dev Türk Bayrağı asıldı. Anne Fatma Pek ise sinir krizleri geçirdi. İlk görev yeri Diyarbakır’ın Silvan ilçesi oldu. Babası Mehmet Pek oğluna ‘ oralara gitme. Oralar çok karışık.” dedi. Buna rağmen askerlik görevini çok seven Altuğ Pek Haziran ayında göreve başladı..
Diyarbakır Silvan’da şehit olan teğmen Altuğ Pek’in babası Mehmet Pek gazeteci. Muğla’da haftalık gazete sahibi olan Mehmet Pek şehit oğlunun fotoğraflarını gazetecilere kendisi verdi. 68 yaşındaki Mehmet Pek “ Çok fazla diyecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Bunu yaşamakta varmış” dedi. Anne Fatma Pek ise sinir krizi geçirdi. Bayan bir subay anne Fatma Pek’i sakinleştirmeye çalıştı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Altuğ Pek’in cenazesi 12 Kasım Perşembe günü Diyarbakır’dan askeri helikopterle Milas Bodrum Havaalanına getirilecek. Şehit Teğmen Pek için Muğla şehir merkezinde Kurşunlu Camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra şehir yeni mezarlığına defnedilecek.
Haber / Foto: Erkan İLİK

























