Şef Mavi Fethiye, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Fethiye’yi Gururla Temsil Etti
Fethiye’nin gururu Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği, bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde şehrimizi başarıyla temsil etti. 26 farklı ülkeden katılımcının buluştuğu etkinlik, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alandaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından organize edilen etkinlik, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini, sektör temsilcilerini, yeni aşçı adaylarını ve değerli eğitimcileri bir araya getirerek mesleki gelişim, kültürel paylaşım ve uluslararası etkileşim açısından büyük bir fırsat sundu. Yarışmalar, atölyeler ve bilgi paylaşımlarıyla zenginleşen organizasyon, mutfak sanatlarının evrensel dilini tüm dünyaya duyurdu.
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, “Fethiye’yi ve Türk mutfağını böylesine prestijli bir platformda temsil etmek bizim için büyük bir onur. Etkinlik boyunca meslektaşlarımızla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak, aynı zamanda Türk mutfağının estetik ve teknik gücünü uluslararası arenada göstermek son derece değerliydi” dedi.
Etkinliğe dernek olarak katılan şefler arasında Fatih Yarbaşı, Yılmaz Bozkurt, Cuma Kızılaslan, Soner Çantalı, Hüseyin Şireci, Yusuf Kocaman, Melike Tosya, Mehmet Çantalı, Gökhan Kütahya, Bayram Durak, Halil Aydın ve Berat Enes Avcı yer aldı. Bu güçlü ekip, Fethiye’nin ve Türk mutfağının vizyonunu en iyi şekilde yansıtarak organizasyona damgasını vurdu.
Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, sadece bir gastronomi yarışması değil; aynı zamanda mesleki dayanışmanın güçlendiği, sektörün geleceğinin tartışıldığı ve yeni fikirlerin paylaşıldığı büyük bir buluşma noktası olarak öne çıktı. Organizasyon boyunca sergilenen profesyonellik, Türk gastronomisinin ulaştığı yüksek standardı tüm dünyaya gösterdi.
Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, bağlı dernekler ve organizasyonu destekleyen tüm paydaşlar ile birlikte Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ve ekibine de özel teşekkürler sunuldu.
Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği, bu tür uluslararası etkinliklerin Türk mutfağının gücünü daha da artıracağına olan inancını vurgulayarak, Fethiye’nin gastronomi alanındaki temsilini ve başarısını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeye devam edeceğini duyurdu.




















