Fethiye’de Kadın Girişimcilerden 8 Mart Ziyaretleri
FETHİYE – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Muğla Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Fethiye’de çeşitli kurumlara ziyaret gerçekleştirerek kadın girişimciliği, ihracat ve sağlık alanlarında yapılabilecek çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu.
TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Sevilay Akın Ünver ve Hilal Polat’ın öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlere, Fethiye Kadın Girişimciler Heyeti üyeleri ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Üyesi Ayfer Kıvrak, Aslıhan Deniz ve FTSO Ar-Ge & Proje Sorumlusu İrem Karacan da katıldı.
İhracat Ve Yerel Üretim Konuşuldu
Kadın girişimciler heyeti ilk olarak Fethiye Gümrük Müdürü Melahat Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette özellikle kadın üreticilerin ve girişimcilerin ihracata daha kolay erişebilmesi, yerel üretimin uluslararası pazarlara açılması ve bu alanda yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı.
Heyet üyeleri, kadın girişimcilerin üretim gücünün artırılması ve ihracat potansiyelinin geliştirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Sağlık Ve Farkındalık Projeleri Gündeme Geldi
Kadın girişimciler daha sonra Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşen Eroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette kadın girişimciler ve çalışan kadınlara yönelik sağlık farkındalığı etkinlikleri, koruyucu sağlık hizmetleri, sağlıklı yaşam bilinci ve iş hayatı ile sosyal yaşam arasındaki denge konularında yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.
Kadın Girişimciler Çalışmalarını Anlattı
Ziyaretler sırasında konuşan TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sevilay Akın Ünver, TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Fethiye Kadın Girişimciler ekibinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
FTSO’dan Kadın Girişimcilere Destek
Ziyaretlerin ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Gümüş, kadın girişimciler heyeti ile bir araya geldi. Kadın girişimcilerin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Çıralı ve Gümüş, heyeti tebrik ederek çiçek takdim etti ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.






















