FETHİYE ESNAFINA TARİHİ DESTEK!
2026’DA 1 MİLYAR TL KREDİ GELİYOR
Başkan İsmail Başoğlu: “2025’te Söz Verdik, %90’ını Hayata Geçirdik”
Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnafa can suyu olan destekleriyle 2025 yılını güçlü rakamlarla kapattı. Kooperatif Başkanı İsmail Başoğlu, yılın bitimine sayılı günler kala yaptığı değerlendirmede, hedeflerin büyük bölümünün başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.
Başoğlu, 2025 yılı için belirlenen 800 milyon TL’lik plasman hedefinin 710 milyon TL’sinin esnafa ulaştırıldığını, bunun da yüzde 90’lık bir başarı oranı anlamına geldiğini vurguladı.
3 Bin 330 Esnaf Aktif Kredi Kullanıyor
Fethiye’de esnafın en büyük finans gücü olmaya devam ettiklerini belirten Başoğlu,
“Bugün itibarıyla 3 bin 330 esnafımız 710 milyon TL’lik krediyi aktif olarak kullanıyor. Buna rağmen talep bitmiyor. An itibarıyla 120–130 milyon TL arasında yeni kredi talebi bulunuyor. Ayda ortalama 30–35 milyon TL karşılayabiliyoruz. Bu da bazı esnaflarımız için bekleme süresi oluşturuyor” dedi.
“Bölgede En Çok Kredi Veren Kooperatifiz”
Kooperatifin bölgedeki lider konumuna dikkat çeken Başoğlu,
“Üye sayısı, kullandırılan kredi miktarı ve iştirak sayısı açısından bölgemizde açık ara en güçlü kooperatifiz. Seydikemer ilçemizde kooperatif olmaması nedeniyle oradaki esnafımızın kredi ihtiyacını da biz karşılıyoruz. Bu büyüme Genel Merkezimiz tarafından da dikkate alındı ve Aralık ayının son haftasında 20 milyon TL ek plasman tahsis edildi. Bu, ortaklarımız için son derece sevindirici bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.
Hedef Net: 1 Milyar TL
2026 yılına çok daha büyük bir hedefle girildiğini açıklayan Başoğlu,
“Ekonomik tedbirler, bankacılık sektöründeki gelişmeler ve yeni bütçe dengeleri ışığında 2026 yılında plasman hedefimizi 1 milyar TL’ye çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca faizlerde ilk etapta 5 puanlık bir düşüş bekliyoruz. Bu durum gerçekleşirse esnafımız için ciddi bir rahatlama olacaktır” dedi.
Tahsilat Başarısı ve Güçlü Mali Yapı
Kooperatifin mali disiplinine de dikkat çeken Başoğlu,
“2025 yılında 137 yeni ortak kazandık, 113 ortağımız çeşitli nedenlerle ayrıldı. Takipteki kredi oranımız ise yalnızca %14 seviyesinde. Bu tablo, kooperatifimizin ne kadar sağlam ve başarılı bir yönetim anlayışıyla yoluna devam ettiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.





















