Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’dan Net Galibiyet: 3-0
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Papara Park’ta ağırladığı TFF 2. Lig temsilcisi Fethiyespor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililer bu sonuçla gruptaki puanını 6’ya yükselterek üst tura çıkma iddiasını sürdürdü.
Karşılaşmaya kontrollü başlayan Trabzonspor, ilk yarıda topa daha fazla sahip olmasına rağmen aradığı golü bulamadı.
Mücadelenin 17. dakikasında Bouchouari’nin pasıyla savunma arkasına sarkan Augusto, kaleci Arda Akbulut ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti ancak top yandan auta çıktı.
27.dakikada Muçi’nin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından auta giderken, 31. dakikada yine Muçi’nin sağdan kullandığı serbest atışta ceza alanında yükselen Nwakaeme’nin kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıya da temkinli başlayan Fethiyespor, savunma güvenliğini ön planda tutarken, Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tuttu. 56. dakikada Ramazan Çevik’in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Ahmet Doğan Yıldırım topu kontrol etti.
63.dakikada Fethiyespor’un bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası iptal edildi. Sol kanattan ceza alanı son çizgisine inen Melih Okutan’ın altıpas içine çevirdiği topu Muhammet Raşit Yöndem ağlara gönderdi ancak Melih Okutan’ın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.
Bu pozisyonun ardından baskısını artıran Trabzonspor, 69. dakikada aradığı golü buldu. Nwakaeme’nin pasında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Muçi’nin şutunda top kaleci Arda Akbulut’un sağından ağlarla buluştu: 1-0.
Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline alan bordo-mavililer, 77. dakikada farkı ikiye çıkardı. Pina’nın sağ kanattan yerden yaptığı ortada arka direkte altıpas içinde bulunan Onuachu, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.
79.dakikada ise Trabzonspor üçüncü golüne ulaştı. Muçi’nin pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Nwakaeme’nin şutunda üst direğe çarpan top ağlara gitti: 3-0.
Karşılaşmanın son anlarında da oyunun temposunu düşürmeyen Trabzonspor, 90+5. dakikada Nwakaeme’nin soldan ortasında Onuachu’nun kafa vuruşuyla bir kez daha gole yaklaştı ancak top yandan auta çıktı. Mücadele Trabzonspor’un 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
Karafırtınalar: “70 Dakika Planımızı Uyguladık”
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Fethiyespor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, Trabzonspor’u tebrik ederek şunları söyledi: “Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Maçtan önce bir karar vermemiz gerekiyordu; savunma mı yapacağız, oyunu mu düşüneceğiz? Oynamayı düşünseydik buradan çok farklı bir skorla ayrılabilirdik. Savunmayı seçtik ve bence 70 dakika boyunca bunu başardık. Beşli savunma ile orta sahadaki geniş alanları değerlendirmeye çalıştık. Çok pozisyon bulamadık ama rakibe de fazla fırsat vermedik. Uzaktan yediğimiz gole kadar planımız işledi. Trabzonspor gibi bir takıma karşı öne çıktığınızda arkada boşluklar veriyorsunuz ve şansınız kalmıyor. Süper Lig takımları bile burada zorlanıyor, biz iki lig alttan geliyoruz. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Önümüzdeki dönem için bize vizyon kattığını düşünüyorum.”
Bu sonuçla Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna iddialı şekilde devam ederken, Fethiyespor güçlü rakibi karşısında sergilediği mücadeleyle takdir topladı.
























