Seydikemer Belediyesi’nde Sözleşmelilerin Yüksek Maaş Kıyağına Son
Seydikemer Belediyesi’nde Sular durulmuyor. 1 Eylül’de yapılan meclis toplantısında Ak Partili 4 meclis üyesi tarafından meclise sunulan önergenin yankıları sürüyor.
7 Kişi işten çıkarıldı
Mecliste Saklıkent için araştırma komisyonu kurulması için verilen önergede imzası olan 4 meclis üyesinin referansı ile iş alınan 7 kişi meclis toplantısının hemen ardından işten atıldı. İşten çıkarılan isimlerin arasında meclis üyesinin akrabası da yer alırken, işten çıkarmaların Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatıyla yapıldığı iddia edildi. Öte yandan yaşanan olayların halk arasında konuşulmasına nedeniyle Ak Parti genel merkezine şikayetlerinde gittiği öğrenildifg. Ayrıca 7 kişinin işten çıkarılması nedeniyle tepkilerin çok sert olduğu da öğrenilirken, tekrar geri alınıp alınmadığı konusunda resmi bir açıklamada bekleniyorfg. Yaşanan durumla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmazken, mecliste yaşanan gerginlik nedeniyle de zor günler yaşanıyor.
Sözleşmeli Personele Yüksek Maaş Kıyağı
Sözleşmeli personelin maaşlarının tavan fiyattan belirlenmiş olması ve tavan ücretlerden ödenmesi, diğer işçilerin maaşının Bin 400’TL’den Bin 200TL’ye düşürülmesi nedeniyle yine 4 Ak Partili Meclis üyesi duruma tepki gösterdifg. Meclis üyeleri sözleşmeli personele yüksek fiyattan maaş ödenirken, işçilerin maaşlarının neden düşürüldüğünü sordularfg. Meclis üyeleri maaşları düşürülmesi gereken varsa sözleşmeli olanlar düşürülsün, dışarıda gece gündüz demeden çalışan personelin maaşını ne hakla düşüyorsunuz.”ifadelerinin kullanıldığı öğrenildi. Düşürülen maaşlarında tekrar eski şekline Bin 400’TL’ye yükseltilmesi kabul edildifg. Verilen önerge CHP’den 6, MHP’den 3 ve Ak Parti’den 4 meclis üyesinin oylarıyla gündeme alınarak, sözleşmeli personellerin aldıkları iddia edilen yaklaşık 4Bin500’TL’lik maaşları da en alt rakamdan ödenmesi için oylama yapıldı. Yapılan oylamada CHP’den 6, MHP’den 3 ve Ak Parti’den 4 meclis üyesinin oylarıyla meclisten geçti. Seydikemer Belediyesi’nde soğuk duş etkisi yapan bu durum karşısında nasıl bir hamle yapılacağı merak ediliyor. Alınan karar oy çokluğu ile meclisten geçti.
Haber / Foto:Erkan İLİK




















