Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Sıra Muğla Milletvekili adayı Hasan Özyer Fethiye basınıyla Denizatı Restaurantta bir araya geldi. Seçim çalışmalarını ilçe teşkilatlarıyla hemen her ilçede sürdüren Özyer Fethiye ve Muğlalıların yeni dönem beklentilerini bildiğini belirterek daha fazla destekle daha yaşanılır, yatırımların geldiği bir Muğla için hemşehrilerimin desteğine ihtiyacım var.”dedi.
Yazılı ve görsel basın çalışanlarının yanı sıra köşe yazarlarının da davet edildiği kahvaltıda Özyer yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi. ilk sözü ilçe başkanı Kadir Sarıhan aldı. Sarıhan, “Fethiye birçok ilçede olmayan hatta bazı illerde olmayan basın kuruluşlarına sahip. 3 tane televizyonu ve 10’un üzerinde yazılı basın var. Biz bu açıdan Fethiyeli olarak şanslıyız. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasinin dördüncü erki basındır. Basının bu anlamda sorumluluğu ve kıymeti çok fazladır. Kamuoyunda bahsi geçen, özlemle beklediğimiz yatırımlar inşallah çok hızlı bir şekilde Fethiye’ye kazandırılacaktır. Hep birlikte göreceksiniz ki iktidardan payını Fethiye’de alacaktır.”ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer ise, “Bana ne talep geldiyse hepsinin takipçisi oldum. Ve bana gelen taleplerin hepsini yetkililere ilettim. Bu konuda bana hep destek oldular. 7 Haziran’dan sonra da yine aynı şekilde bölgemizi kalkındırmak için ne projeler yapılması gerekiyorsa hepsinin takipçisi olacağız. Burada hepimize görev düşüyor. Çünkü hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Bölgede istihdam gerekiyor. Eğitimde sağlıkta yapılacak daha çok iş var. Bölge turizminin gelişmesi, kurvaziyer turizmi sürekli konuşuluyor fakat yapılamıyor. Yat çekek yeri yapılacak her şeyi bitmiş, projesi hazır ancak bir kişi çıkıp itiraz edince sorun çözülemeden kalıyor. İnşallah Fethiye’ye yakışır bir üniversitede kurarız. Ama kurulması için ilk önce üç fakültenin kurulması gerekiyor bu fakültelerin de takipçisi olacağız. Şimdiye kadar ben hep sonuç odaklı düşündüm. Bir şey yapılacaksa hemen yapılmalı. Burada 12 ay turizmin olabilmesi için turistin güzel vakit geçirebileceği aktivitelerin çoğalması gerekiyor. Sağlık turizminin bu bölgede gelişmesi lazım ki kışında turistler gelsin, esnafımız kışında ticaret yapabilsin. İhtisas organize sanayi bu bölgede muhakkak yapılmalı. Turizm sektöründe tüketilen ürünlerin üretildiği, çiftçilerin ürettiği ürünlerin işlendiği bir organize sanayi buraya şart. Bütün bunların takipçisi olacağız.
Bugüne kadar inandığım değerler neyse bütün samimiyetimle onu söyledim. Meclise ilk gittiğimde ilk konuşmam şu oldu; Muğla zengin bir il olarak görüldüğü için bütün sorunları ihmal ediliyor. Çünkü Ankara’dan bakıldığı zaman sadece Bodrum, Marmaris turizmi zengin bir il olarak gözüküyor. Ama değil! Onun için Muğla’nın güçlü bir siyasi liderliğe ihtiyacı var. İnşallah bu dönem bunu başaracağız. Ben devletimin, milletimin geleceğini düşündüm. Devletin zenginliği milletin zenginliğidir. Ben gerçek ne ise onu söyledim. Evrensel değerlere inanıyorum, serbest piyasa inanıyorum, insan hakları evrensel bildirgesine sonuna kadar inanıyorum, hukukun üstünlüğüne inanıyorum, bağımsız bir adalet sistemine inanıyorum çünkü hukuk ve adalet olmazsa hiçbir gelişme olmaz.”dedi. “Türkiye Cumhuriyet Devleti hukukumuzu, yargımızı bağımsız hale getirip güçlendiremezsek bizim gideceğimiz yer muasır medeniyetler seviyesi değildir.” Diyen Özyer Türkiye Cumhuriyet Devleti hukukumuzu, yargımızı bağımsız hale getirip güçlendiremezsek bizim gideceğimiz yer muasır medeniyetler seviyesi değildir. Ne yazık ki kaosun olduğu başka yönlerdir. Buna hep inandım ve bunun mücadelesini verdim. Ben bu milletin sağduyusuna, ön görüsüne güveniyorum, hiçbir zaman yanlış yapmayacağına inanıyorum. Eğer doğru sistem kurulur, önüne seçenek sunulursa yasama yürütme ayrılsın, adı ister meclis olsun ister senato olsun. Bu millet en doğrusunu seçecektir. Bu nedenle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sivil anayasa ve reformları bu dönem gerçekleştiririz. Ben demokrasi, özgürlüğün, hukukun olmadığı, yasam ve yürütmenin ayrılmadığı hiçbir yerde ne huzur var, ne zenginlik ne mutluluk var. Hayatım boyunca bunun mücadelesini verdi. Hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadım ve taviz vermedim. Bundan sonrada vermeyeceğim. Beni güçlü kılan beklentisizliğimdir.”ifadelerini kullandı. Özyer basın mensuplarının da sorularını yanıtlayarak, “Fethiye Üniversitesinin bir an önce kurulması gerekiyor. Kurvaziyer gemi için çalışmaların sonuçlandırılması, Fethiye’nin mutlaka il yapılması ve buna benzer daha birçok çalışmaları ivedi bir şekilde yapacağız.”dedi.
Haber/Foto: Erkan İLİK





























