Okan Arıkan da İyi Parti’den istifa etti
İyi Parti Fethiye’de farklı görevlerde bulunan Okan Arıkan da partiden istifa etti.
Okan Arıkan istifa ile ilgili yaptığı açıklamada; “İYİ Parti’de hem Genel Merkez’de hem de Muğla’da karar verici konumda görünen bazı isimler, siyaseti dar bir kadronun sınırlarına hapsetmiş durumdadır. Partiyi büyütmek, topluma yaymak ve yeni seslere alan açmak yerine; “küçük olsun, bizim olsun” anlayışıyla hareket edilmesi, bizim anladığımız siyasetin ruhuna açıkça aykırıdır.
Behçet Saatcı gibi Fethiye siyasi tarihine adını yazdırmış, halkta karşılığı olan bir isme verilen sözlerin yerine getirilmemesi ise bunun somut ve üzücü bir örneğidir. Bu tutum yalnızca bir vefa eksikliği değil; siyasi ahlakla bağdaşmayan ciddi bir kırılmadır.
Bize göre siyaset; daha çok insana ulaşma, farklı düşünceleri ortak bir hedefte buluşturma ve halkın yaşadığı sorunlara çözüm üretme mücadelesidir.
Siyaset, “benim dediğim olsun” dayatmasıyla değil; ortak akılla, istişareyle ve ekip ruhuyla güç kazanır.
Ne yazık ki halka çözüm üretmesi gereken enerji, parti içinde güç savaşlarına, kısır hesaplaşmalara ve koltuk merkezli çekişmelere harcanmaktadır. Bu tablo siyaseti büyütmez; tam tersine küçültür, yorar ve toplumsal karşılığını zayıflatır.
Parti içi hesaplarla, koltuk kaygısıyla ve küçük iktidar alanlarını koruma telaşıyla siyaset yapanların ne partiye ne de memlekete katacağı bir değer vardır. Çünkü dertleri hizmet değil, bulundukları mevkileri korumaktır. Bizim mücadelemiz koltukları sağlamlaştırmak için değil; halkın derdine çare olmak içindir. Halkın sırtından geçinenleri omuzlarımızda yükseltmek gibi bir anlayışın parçası olmayacağız. Çünkü siyaset, birilerine makam üretme kapısı değil; millete hizmet etme sorumluluğudur.
Unutulmamalıdır ki siyasette “önce ben” diyenler değil, “önce biz” diyebilenler iz bırakır; halkın gönlünde yer bulanlar da onlar olur.
Bu düşünceler doğrultusunda, kendi irademle İYİ Parti üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.”















