Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Fethiye İşletme Fakültesi A, C ve D bloklarının açılışı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene yoğun ilgi oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi açılışı 24 Kasım Cuma günü saat: 15.00’da yapıldı. Fethiye Belediyesi’nin A bloğunu yaptığı projede bölgeye ulaşım için yol hizmetleri ve kampüsün peyzajı da Fethiye Belediyesi ekiplerince gerçekleştirildi. Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde bulunan İşletme Fakültesi’nin bulunduğu alana ise Beşkaza Yerleşkesi adı verildi.
MSKÜ’ye bağlı Fethiye İşletme Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın büyük bir emek ve mücadele vermesi; Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın el ele vermesi; Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın da “kolaylaştırıcılığı” sonucu İşletme Fakültesine sahip olan Fethiye, ilerleyen günlerde Fethiye Üniversitesini de kurmak istiyor.
4 bloktan oluşan fakültenin C ve D blokları MSKÜ tarafından inşa edilirken A blok Fethiye Belediyesi tarafından yapılıp, törenle hizmete açıldı. “Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Derneği” tarafından yapılan B bloğun da ilerleyen günlerde açılması bekleniyor. Öte yandan Fethiye İşletme Fakültesi’nin kuruluş ve yapım aşamasında büyük emeği geçen FTSO Başkanı Akif Arıcan’ın açılış töreninde konuşmaması ve açılış kurdelesini kesenlerin arasında yer almaması dikkati çekti.
Fethiye İşletme Fakültesi’nin açılış töreninde AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı,Seydikemer Belediye Başkan vekili Asım Orhan, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İşletme Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, FTSO Başkanı Akif Arıcan,STK temsilcileri, Oda başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Erdoğan Gavcar; “5 bölümden oluşan Fakültemiz bu yılın başında C ve D bloklarda eğitimine kampüsümüzde başladı. Bu blokların kısa sürede bitirilmesini sağlayan rektörümüze teşekkür ederim. A bloğunun yapımını Fethiye Belediyesi üstlendi. Bizler derslerimizde her zaman üniversite sanayi iş birliğinin önemini vurgularız. Ancak bu eserle birlikte sadece üniversite-sanayi işbirliği değil üniversite ve yerel yönetimlerin iş birliğinin de önemi ortaya çıkmaktadır. B bloğunun yapımı için ise başkanı olduğum Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Geliştirme Derneği olarak Fethiye’de 72 hayırseveri ziyaret ettik. Hayırseverlerin bağışları ile yaklaşık 2 milyon liralık yatırım yaptık. B Blok inşaatının kısa sürede Fethiyeli hayırseverin bağışları ile bitirileceğine olan inancım tamdır” dedi.
Fethiye İşletme Fakültesi’nin İşletme, Ekonomi Finans, Turizm İşletmeciliği ve Uluslar arası Ticaret Lojistik bölümlerinin bulunduğunu ve yaklaşık 1500 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetini sürdürdüklerini belirten Gavcar, Uluslararası İşletmecilik anabilim dalında yüksek lisans eğitimi verildiğini de söyledi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; “Buraya gelmemizin amacı sadece bir binayı açmak değil, aynı zamanda hayallerimizi süsleyen Beşkaza Üniversitesi’nin temeline bir harç koymaktır. Yılların beklentisi ve umudu olan Beşkaza Üniversitesi bu ve bunun gibi faaliyetlerle inanıyorum ki gerçekleşecektir. Burada keramet bizde değil, yetkiyi bize veren saygıdeğer Fethiyelilerde. İşletme Fakültesi, Fen lisesi yapmak senin neyine diyebilirlerdi. Bu anlamda bize verdiği desteklerden dolayı Fethiyelilere teşekkür ediyorum. Üniversite hayatı şehir hayatına girdikçe, akademisyen arkadaşlarımız sorumluluk alanlarında STK’lar ile çalışmaya başladığı takdirde bir üniversitenin bir şehre neler kazandırdığını göreceğiz” diye konuştu.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar; “Biz çocukluğumuzdan beri Beşkaza’yı biliyoruz. Bu bölgenin adı Beşkaza. Bizde kültürel varlıklarımızı korumak, mirasımızı korumak, geçmişle olan bağlantımızı korumak için Beşkaza yerleşkesi olmasını düşündük. Üniversitenin senatosuna bunu teklif olarak sunduk ve kabul edildi” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür eden Rektör Harmandar; “Bu bina yüzde 25’ine tekabül ediyordu. Yüzde 25’ini de yapmak için burada Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Derneğini kurduk. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası B bloğunu dernek ile birlikte yapma kararı aldı. Bugüne kadar B bloğun yüzde 40’ı bitti. En kısa zamanda da tamamlanacağını bekliyoruz” dedi.
Fakültede bütün birimler tamamlandıktan sonra Fethiye’de öğrenci sayısının 10 bini bulacağını işaret eden Harmandar; “Böyle bir potansiyeli olan yerde vatandaşlarımızın üniversite istemesi normaldir. Ama biz MSKÜ olarak Fethiye Beşkaza Yerleşkesini açtık, gerisi Fethiyelilere aittir. Şuanda Fethiye İşletme Fakültesinde 24 derslik bulunmaktadır. Ve bu dersliklerde 1516 öğrenci aynı anda ders alabilecek kapasitededir” diye konuştu.
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasından, Fethiye İşletme Fakültesinin kurulması ve açılmasında çalışan ve destek olan herkese teşekkür etti. Fakültenin kuruluş günlerinde yaşananları da anlatan Demir; “Ülkemizde pek çok üniversiteler açtık. Okullaşıyoruz, binalaşıyoruz ama yeterince eğitimde başarıyı sağlayamadık. Uluslar arası verilere baktığımız zaman bu acı tabloyu görüyoruz. En sonunda sayın cumhurbaşkanı da eğitimde nerelerde olduğumuzu ortaya koydu. Eğitimde hedefler koymalıyız. Bunu sağlayabilmek için eğitimde büyük adımlar atmalıyız. Fethiyeliler bunu yaptı. Rektörümüzün bunda çok büyük katkısı var. Bugün 3 tane fakültemiz var. 3 fakülte olunca üniversite kuruluyor” diye konuştu.
AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer de: “Üniversitemiz büyümesini sürdürüyor ve bu bize büyük bir gurur veriyor. Bu gün üniversitesi olmayan bir il kalmadı. Fethiye Üniversitesi konusunda hiçbir endişeniz olmasın. En az 8 bakanımızla görüştük ve çalışmasını yapıyoruz. Bir üniversite kurulabilmesi için 3 fakülte gerekiyordu. Bu gün İşletme, Sağlık bilimleri ve Ziraat Fakültesi oluştu. İnşallah bundan sonra daha da geliştirerek Fethiye Beşkaza Üniversitesini kurmak bizlere nasip olur” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Fethiye İşletme Fakültesi A, C ve D bloğun açılışı protokol üyeler, tarafından görkemli bir şekilde açıldı.
Haber/Foto: Hülya Kulalı






































