Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ isimli kitap Fethiye’de Ayrıntı kitapevinde raflardaki yerini aldı.
6 Eylül’de piyasaya çıkan ve İlk basımı Turkuvaz Kitap tarafından Türkçe olarak yapılan eser, Fethiye’de de 40 TL’den satışa sunuldu. Ayrıntı kitapevi sahibi Ulaş Öner kitabın ilgi gördüğünü kitap severlerin kitapevine uğrayıp bu esere sahip olabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ isimli kitap, 6 Eylül’de piyasaya çıkarken ilk basımı Turkuvaz Kitap tarafından Türkçe olarak yapılan eser, Fethiye de de 40 TL’den satışa sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı ve ilk basımı Turkuvaz Kitap tarafından Türkçe olarak yapılan ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ isimli kitap Fethiye’de Ayrıntı kitapevinde raflardaki yerini aldı. Kitapevi sahibi Ulaş Öner ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ isimli kitap ,kitapevimizde raflardaki yerini almıştır. Okuyucular kitapevimizden temin edebilirler” dedi. Fethiyede giyim mağzası sahibi Ahmet Akan ise” Kitabı daha yeni aldım. Okumadım umarım güzeldir. Daha adil bir dünya mümkün adlı kitabı heycanla okuyacağım. Okumadan da kitap’daki fikirlerin ve mesajların güzel olduğuna inanıyorum”şeklinde konuştu. Kitapta
Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür.Adil ve daha sürdürülebilir bir küresel barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır.Dünya ne tek kutuplu ne de iki kutupludur, ne hâkim bir kültürün ne de birkaç imtiyaz sahibi aktörün kültürel hegemonyası altındadır. Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir.Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir. BM reformu ve özellikle Güvenlik Konseyi’nin yapısının yeniden oluşturulması, elbette tüm dünya ülkelerinin uzlaşmasıyla hayata geçecektir.
Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz. çözüm önerimiz ise ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesinde kendini bulan, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hâkim kılınmasıdır. Konsey’in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden yapılandırılması çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacaktır.”şeklinde mesajların verildiği belirtiliyor.