CKD; “30 Ağustos’u Coşkuyla Kutlayacağız”
30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıldönümü Fethiye’de çeşitli etkiliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi tüm halk yapılacak olan etkinliklere davet etti. Program saat 11.00 de Cumhuriyet Meydanında yapılacak çelenk töreniyle başlayacak. Aynı gün saat 19.30da ise Özgecan parkından Beşkaza meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. CKD adına yapılan basın açıklamasında; “Bugün ulusal sınırlarımız içinde hür ve tam bağımsız yaşamamızı, tarihte emperyalizme ilk büyük tokadı vuran Kurtuluş Savaşımıza ve büyük zorluklara rağmen bu savaşı planlayan sevk ve idare eden, başarıya ulaştıran, başta ebedi başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve kahraman Türk Ulusu’na borçluyuz.
Son 14 yıldır, çeşitli bahanelerle ulusal bayramlarımızın kutlanması kısıtlanmakta, unutturulmaya çalışılmaktadır. Ancak bu, 30 Ağustos’un anlam ve önemi öncekilerden daha farklıdır.
15 Temmuz ABD- FETÖ darbe girişimin ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan sivil darbe, bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın güvencesi olan Silahlı Kuvvetlerimizin itibarını ve darbe hazırlığını önemli ölçüde örselemiştir.
Bu nedenle, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler günü her zamankinden daha coşkulu ve daha görkemli kutlanmalıdır. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, tüm demokratik kitle örgütleriyle ve siyasi partilerle birlikte kutlayacağız. Başta büyük önder, başkomutan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın tam bağımsızlığı için canlarını feda eden Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı minnetle ve saygıyla anıyoruz.”ifadeleri kullanıldı.
Haber / Foto: Zeynep Olca






















