CHP Adayı Karaca: “Projelerimizle Fethiye’nin Çehresini Değiştireceğiz”
CHP’den Fethiye Belediye Başkan adayı olan Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, HALK TV’de canlı yayına katıldı. Karaca, mahalle ziyaretlerinde ve seçmenlerle temaslarında anlattığı projelerini bir kez de HALK TV aracılığıyla tüm Türkiye ile paylaştı.
Geçtiğimiz hafta Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve planlamalarını açıklayan Karaca’nın projeleri 7’den 70’e herkesten tam not aldı.
Toplumun bütün kesimlerine hitap eden projelerle sorunlara gerçekçi çözümler sunan Karaca, “seçimlere çok az bir vakit kaldığını, o yüzden seçime kadar tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte, artan bir tempoda çalışacaklarını, hayali değil gerçekleştirilebilecek projeler hazırladıklarını” kaydetti.
Karaca’nın seçim projeleri Fethiyeliler tarafından takdir görürken, HALK TV’ye canlı yayın esnasında gönderilen mesajlarda da Alim Karaca’ya büyük destek verildiği görüldü.
“2014-2019 Yılları Arasında Yapılan Hizmetlerin İki Katını Önümüzdeki 5 Yılda Yapamazsam Bir Daha Aday Olmam”
Alim Karaca HALK TV’deki canlı yayında yaptığı konuşmada; “Fethiye’deki en büyük eksiklikleri gidermek için halkımızın ve uzmanların görüşlerini alarak hedeflerimizi belirledik. Çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz. Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve Meclis üyesi adaylarımız hepsi birer nefer gibi sahada 2 aydır ayak basmadık yer bırakmadılar. Fethiye genelindeki 70 bin haneye girme hedefimiz vardı, bu hedefe ulaştık. 20 bin esnafımızın 15 bin kadarına dokunduk, diğerlerini de seçim gününe kadar mutlaka ziyaret edeceğiz. Fethiye’nin sorunlarını tespit ederken, en başta vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, uzmanların tespit ve önerilerini dikkate alarak projelerimizi hazırladık.
Fethiye trafiğine kayıtlı 60 bin kadar oto, 45 bin civarında motosiklet var. Ulaşım master planını çıkardık, şehrimize yeni otoparklar yapılacak ve bu otoparklardan şehir merkezine ring seferleri düzenlenecek. Bilgi işlem merkezimizin hazırladığı program sayesinde, vatandaşlarımız otoparklardaki müsait yerleri görecekler, otopark için cep telefonuyla önceden randevu alabilecekler.
Çevreyoluna yepyeni, çağdaş bir otogar yapılacak. Böylece otobüslerin şehir içindeki trafiği önlenecek.
Mevcut otogar civarındaki otopark sorunu ise yapılacak katlı otopark ile çözülecek.
İlçe belediyelerinin sorunlarının büyük kısmı ancak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözülebilir. O nedenle Büyükşehir ile uyumlu çalışmak zorundayız. Son zamanlarda Büyükşehir ve Fethiye belediyeleri arasındaki uyumsuzluktan doğan sıkıntıları vatandaşlarımız çekti. Ben Fethiye’de son 5 yılda yapılan hizmetlerin iki katını önümüzdeki 5 yılda yapamazsam bir daha asla aday olmam, buradan bir kez daha söz veriyorum.
“Fethiye’yi Halkımızla Beraber Yöneteceğiz”
Halkçı bir Belediye olarak, mahallelerimizde Mahalle Meclisleri kuracağız ve vatandaşlarımızdan gelecek talepler, teklifler öncelikle buralarda değerlendirilecek. Ayrıca, faal olmayan Kent Konseyi bundan sonra etkin bir şekilde çalışacak.
Fethiye Belediyesi’nde hizmet standartları önceden düzenlenecek. Gerekli evraklar bir liste halinde açıkça belirtilecek, ekstra evrak istenmeyecek, o işlemin normal şartlarda ne kadar zamanda biteceği belirtilecek.
Fethiye’yi bir avuç siyasi şahsiyet ve bürokrat yönetmeyecek. Şehrimizi ortak akıl ve uzlaşma ile yöneteceğiz. Halkın taleplerini asla kulak ardı etmeyeceğiz.
Belediyede belirli günlerde “halk günü” yapılacak ve vatandaşlarımız benimle doğrudan görüşebilecekler. “Ulaşılamaz” bir Belediye başkanı olmayacağım.
“Sosyal Belediyecilik Anlayışı Egemen Olacak”
“Sosyal belediyecilik” anlayışını mutlaka uygulayacağız. Fethiye’nin birbirinden güzel koyları birilerine verilmiş halde, vatandaşlarımız denizden yararlanamaz hale gelmişler. Ücretsiz halk plajları açacağız. Dar bütçeli halkımız deniz keyfinden, sahil keyfinden mahrum kalmayacaklar. Fakat deniz keyfinin tam olması için altyapı tamamlanmalı.
Turizm gelirlerimizi artırmak için çok daha etkin tanıtım yapılması gerekiyor. Ancak bundan sonra 12 ay turizm için hazırız demektir. Yoksa, altyapısı eksik bir Fethiye, turizmden hak ettiği geliri elde edemez ve turizm sezonunu 12 aya yayamaz.
Muğla Büyükşehir Belediyesi 350 milyon lira bütçesini Fethiye için ayırdı. Fethiye Belediyesinin de 114 milyon lira gerçekleşmiş bütçesi ile yani toplamda 500 milyona yakın bütçe ile hizmet edeceğiz.
1000 Öğrenciye Burs Vereceğiz, Üniversite Öğrencilerine Yurt Yapılacak
Kumluova’da 2009 yılındaki yerel seçimleri kazanmamın ardından, beldedeki pek çok öğrencimize burs verdik. Hatta Belediye Başkanlığı maaşımı bile burs için öğrencilerimize göndermiştim.
Fethiye Belediyesine göre çok küçük bir bütçeye sahip Kumluova’ya ilkokul, ortaokul ve lise binası kazandırdık. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağladık. Kumluova’dan Fethiye’ye eğitim için giden öğrencileri 5 yıl boyunca ücretsiz taşıdık. Şimdi de Fethiye’den üniversitelere giden öğrencilerimize burs vereceğiz. Hedefimiz en az 1000 öğrenciye karşılıksız burs vermek.
Fethiye Üniversitesi Mutlaka Kazandırılacak
Fethiye’deki üniversite öğrencileri ile biraraya gelerek, onların sorunlarını tek tek not ettik. Öğrencilerin en büyük sorunu ulaşımdı, onu da Büyükşehir Belediyesi ile koordine ederek hemen çözdük. Öğrencilerin bir diğer acil sorununun da barınma olduğunu biliyoruz. Bunun için de Fethiye Belediyesi olarak yurt yapacağız ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Gençlik kamplarını yaygınlaştıracağız.
“Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Yapılacak”
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Taşyaka mahallesine, Üniversite yakınlarında bir olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi yapacağız. Böylece, sadece gençlerimizin daha sağlıklı olmalarına değil, aynı zamanda spor turizmine de destek vermiş olacağız.
Ayrıca, iklimi ve coğrafyası çok uygun olan Fethiye’de spor turizmini geliştirmek amacıyla, yerli ya da yabancı spor kulüplerinin kış kampı yapmaları için gerekli tesisleşmeyi sağlayacağız.
“Çocuklar Aç Yatmayacak, Kadınlar İçin El Emeği Standları Açacağız”
Fethiye’deki kadın yurttaşlarımız için meslek edindirme kursları, lisan kursları açılacak. Kadınların evlerinde el emeğiyle hazırladıkları ürünleri sergileyebilecekleri, satışa sunabilecekleri alanlar yaratacağız. Kayaköy’de, merkezde ve Çalış bölgesinde bu standlar için alanlar şimdiden hazır durumda. Anneler için gündüz bakımevi ve kreşler yapılacak. Çocuklarını buralara bırakarak iş hayatlarını sürdürebilecekler.
“İmar Planı Düzenlemesi Yapılacak, Kayaköy’e Koruyucu İmar Planı Geliyor”
İmar konusunda Fethiye’de çok büyük sorunlar var. En prestijli turizm merkezlerimizden Kayaköy’de ciddi bir talan var. Kayaköy’deki imar meselesi, koruyucu imar planıyla çözülecek. Tedbir almazsak, gözbebeğimiz Kayaköy’ü kaybetmek üzereyiz.
“Festivaller Düzenlenecek”
İnşallah Belediye Başkanlığını kazanacağımız için, şimdiden bu yılın Haziran ayında Türkiye’nin en büyük Rock müziği festivalinin Fethiye’de yapılması için girişimlere başladık. Bu festivali her yıl tekrarlamak istiyoruz. Ayrıca, kültür şehri yaratmak için yerel dinamikler ile işbirliğini geliştireceğiz ve CHP’li Belediye tarafından yönetilen Eskişehir gibi, Fethiye de gerçek bir kültür şehri olacak.
“Mevcut Otogarın Olduğu Yere Kongre Merkezi Yapılacak”
Turizm ve şehir estetiği bakımından, mevcut otogarı çevre yoluna taşıyacağız ve doğacak boşluğa şehrimize yakışır “Kongre Fuar Sergi Merkezi” inşa edeceğiz. Tıpkı Spor Turizmi ya da Kültür Turizmi gibi, Kongre Turizmini de canlandırarak turizmi 12 aya yaymak istiyoruz.
“Engelsiz Bir Şehir Yaratacağız”
Engelli vatandaşlarımız için Fethiye’de birçok noktada yeterli kaldırım yok ve engellilerimiz büyük sorun yaşıyorlar. Engelsiz bir şehir yaratmak için hemen kolları sıvayacağız, birçok bölgede bu eksiklikler hemen giderilecek. Bu konuda iddialıyım, engellilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz.
Fethiye’de Downsendromlular için bir de kafe açacağız.
“Üretim ve Satış Kooperatifleri Canlandırılacak”
Ben bir çiftçi çocuğuyum, üretimden kazandığım parayla, mütevazi bir şekilde seçim çalışmalarımızı yürütüyorum. Bazı rakiplerimiz kadar büyük bütçelerimiz yok. Kumluova’daki seralarımızda domates üretiyoruz, bir kısmını Rusya’ya, bir kısmını İstanbul’a gönderiyoruz. Kontrollü tarım uyguluyoruz.
Bölgemizde üretim ve satış kooperatiflerini canlandırmak istiyoruz. Çiftçilerimizin, Belediyenin alım garantisiyle ürün yetiştirmelerini sağlayacağız.
Bazı incelemeler için Hollanda’ya gitmiştim. Temaslarımız çerçevesinde, o bölgedeki bir Türk firmasıyla da görüşmem olmuştu. Yani, bunların örnekleri modern dünyada var. O modern örnekleri Fethiye’ye getireceğiz.
Belediyemizin önderliğinde, üreticilerimizle birlikte kurulacak kooperatif sayesinde çok sayıda kişi istihdam edilecek.
Ben seçilsem de, seçilmesem de, “kazanan Fethiye olsun” diyoruz. Güzel ülkemizin diğer yerlerinde yaşayan ve bu programı izleyen yurttaşlarımız da gelsinler, Fethiye’de tatil yapsınlar, Ölüdeniz’i, Kayaköy’ü, Göcek’i, İnlice’yi görsünler, Babadağ’dan paraşütle uçsunlar” dedi.
Alim Karaca’nın Vurguladığı CHP Projelerinden Bazıları
* Altyapı sorunu için çözümler hazır, Büyükşehir ile birlikte kanalizasyon sistemi yenilenecek ve geliştirilecek.
* Trafik sorunu için katlı otopark ve yeraltı otoparkı yapılacak, akıllı billboardlar ile otoparklarda önceden rezervasyon yaptırılabilecek. Kavşaklar, tek merkezden, anlık olarak izlenecek, sinyalizasyon buna göre ayarlanacak.
* Emanet bisiklet istasyonları kurulacak.
* Belediye Hizmetleri belirtilen zaman diliminde mutlaka tamamlanacak.
* Belediyede “Halk Günü” düzenlenecek, Belediye Başkanı ile doğrudan temas edilebilecek.
* Fethiye ortak akıl ve uzlaşmayla yönetilecek, Kent Konseyi ve Mahalle Meclisleri aktif hale getirilecek, kentin yönetiminde halk söz sahibi olacak.
* Fethiye Körfez mutlaka temizlenecek.
* Halk plajı uygulaması hayata geçirilecek ve koylardan en az bir tanesi halkın kullanımına ücretsiz açılacak. Yaşlılar için deniz kenarında özel alanlar tahsis edilecek.
* Belediyenin açacağı yeni kafelerde ve tesislerde halkımıza ucuz fiyatlarla hizmet sunulacak.
* Karaot mevkiinde çok geniş bir park ve plaj alanı yapılacak.
* Karaçulha, Kayıkseki ve Değimenbaşı’ndaki mesire alanları düzenlenecek.
* Otogar çevreyoluna taşınacak ve elektriğini kendisi üretecek. Otogarın şimdi bulunduğu noktaya Kongre Fuar Sergi Merkezi açılacak.
*Sanayi Sitesinin mevcut şartları düzenlenerek, yeni bir sanayi sitesi inşa edilecek.
* Kruvaziyer limanı konusunda, bilimsel araştırmalar çerçevesinde ve “şehrin kararı” doğrultusunda hareket edilecek.
* Turizm için çok aktif tanıtım yapılacak ve turizm 12 aya yayılacak.
* İmar sorunu “Fethiye Bütünleşik İmar Planı” ile çözülecek ve Kayaköy’de koruyucu imar planı düzenlemesi yapılacak.
* Yeni bir yat limanı yapımı ve çekek yerinin uygun bir yere taşınması çalışmaları desteklenecek.
* Taşyaka mahallesinde olimpik yüzme havuzu yapılacak.
* Fethiyespor ve kulüp bünyesindeki tüm amatör branşlar desteklenecek. Aynı şekilde, basketbol ve voleybol takımına destek verilecek.
* Pazar yerlerinin üstleri asma – germe membran sistemlerle örtülecek. Pazar yerleri kendi ürettiği elektriği kullanacak.
* Yıllardır ihmal edilen Cemevi şehre kazandırılacak.
* Mahallelere düğün salonu, taziye salonu gibi sosyal buluşma noktaları açılacak.
* Yazlık – kışlık düğün ve nikah organizasyonları için çok modern bir mekan hizmete sunulacak.
* Debboy mevkiine “Tarih, Kültür ve Turizm Kompleksi” yapılacak.
* “Aşıklar Tepesi”ne seyir terası yapılacak.
* Fethiye Üniversitesi kurulmasına öncülük edilecek.
* Üniversite öğrencileri için yurt yapılacak. Gençlik kampları düzenlenecek.
* Öğrenciler için yetiştirme, meslek edindirme kursları açılacak. Ayrıca, ücretsiz internet hizmeti sunulan “yeni jenerasyon cep kütüphaneleri” kurulacak.
* Kadınlara meslek edindirme kursları ve el işi ürünlerini satacağı(Ölüdeniz Fethiye Merkez ve Çalışta standlar açılacak)
* Çalışan anneler için kreş ve gündüz bakımevi yapılacak.
* Fethiye kültür etkinlikleriyle de Türkiye’nin gündeminde olacak. Mevcut festivaller desteklenecek ve daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak.
* Bu yılın Haziran ayından itibaren, Türkiye’nin en büyük Rock Müziği festivali Fethiye’de düzenlenecek.
* Engelliler için DownCafe açılacak. Kaldırımlar ve buna benzer alanlar düzenlenecek. Otizm bakım ve rehabilitasyon merkezi açılacak.
* Belediyenin alım garantisiyle ürünlerin üretilmesi için kooperatifler kurulacak, pek çok kişiye istihdam sağlanacak.
* Yerel Tohum Merkezi kurulacak.
* Hayvan bakımevinin şartları geliştirilecek, teknik ekipman ve hayvan ambulansı desteği sağlanacak.
Haber/Foto: Erkan İlik-Hakan Çelikdemir