Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Üzeyir Çetin eşliğinde hazırladıkları E-Twinning projesi kapsamında ders saatini sınıf dışına çıkararak Beşkaza Meydanında “Hayallerindeki Okul” resmi çalışması yaptılar.

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf öğrencileri, öğretmenleri Üzeyir Çetin idaresinde E – Twinning projesi Çatısız Eğitim kapsamında öğrencileriyle etkinlikleri yapmaya devam ediyor. Projenin amacı işlenebilecek uygun ders ve içeriklerini tespit ederek dersi bahçede eğlenceli bir şekilde işlemek.Proje kapsamında eğitim ve öğretimin bir çatı altında olmadığını gösteren öğrenciler, Beşkaza Meydanında öğretmenleri eşliğinde her eğitim gördüler, hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar.
Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf Öğretmeni Üzeyir Çetin; “Çatısız Eğitim projesi ile öğrencilerin; ilgilerini derse çekmek ve farkındalık oluşturmak, çevreye duyarlı olmalarını sağlamak, STEM ‘in çalışma basamaklarını kullanarak ürün ortaya çıkarabilmek, çatısız eğitim içinde yapılacak olan etkinliklerde STEM yaklaşımını kullanarak yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. çatısız bilim ile eleştirel düşünme, bilimsel düşünme gibi süreçleri yaşayarak kendilerini geliştirebilmek, akran işbirliği gerçekleştirebilmek, yazarlık ve şairlik deneyimleri ile edebi eserler ortaya çıkarabilmek, estetik ve sanatsal bakış açısı geliştirebilmek gibi amaçlar hedeflenmiştir”diyerek proje hakkında bilgiler verdi.
Etkinlikte Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf öğrencileri takım çalışması halinde “Hayallerimdeki Okul” resmini çizerlerken, kendi yazdıkları “Çatısız Eğitim Marşını seslendirdiler.
Projeye katılan öğretmenler ise şu isimlerden oluşuyor:
Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal İlkokulu ;Osman Mertcan
Karslıoğlu ilkokulu; Hatice Öncel
Karslıoğlu ilkokulu; Demet Kılınç
Yunus Nadi ilkokulu; Ayşe Ozan Kara, Yasemin Gökay Bayrak, Ümmü Tekin
Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu; Üzeyir Çetin
Haber-Hakan AYKIRI




















