Başkan Karaca, yol çalışmalarını inceledi
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçe genelinde sürdürülen yol yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Hisarönü ile Kayaköy arasındaki güzergâhta sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.
Başkan Karaca, yapılan çalışmaların bölge ulaşımını daha konforlu ve güvenli hale getirdiğini belirterek, özellikle turizm açısından yoğun kullanılan Hisarönü–Kayaköy hattında gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarının hem yerli halk hem de ziyaretçiler için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
Kayaköy merkezde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Karaca, bölgenin sit alanı statüsüne sahip olması nedeniyle farklı bir uygulama gerçekleştirildiğini vurguladı. Karaca, “Kayaköy merkezde, Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu korumak amacıyla parke yol kaplama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarla hem ulaşım konforunu artırmayı hem de bölgenin özgün yapısını korumayı hedefliyoruz.” dedi.
Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliğinin önemine dikkat çeken Karaca, yapılan yatırımların ilçeye değer kattığını belirtti. Karaca açıklamasında, “Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile güçlü bir iş birliği içerisindeyiz. İlçemizin farklı noktalarında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Söz konusu yatırımlar dolayısıyla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür eden Karaca, “Bu değerli yatırım için Sayın Ahmet Aras’a yurttaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Yetkililer, bölgedeki yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte özellikle yaz sezonunda artan trafik yoğunluğunun daha rahat yönetileceğini ve ulaşım standartlarının önemli ölçüde yükseleceğini ifade etti.





















