Başkan Karaca Ankara’da Çin Büyükelçiliği’nde Temaslarda Bulundu
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Çin ile turizm odaklı ilişkileri güçlendirmek amacıyla Ankara’da önemli diplomatik temaslarda bulundu. Karaca, “Dünyanın en güçlü ve etkili ülkelerinden” olarak nitelendirdiği Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Jiang Xuebin’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Fethiye’nin turizm potansiyelini ve iş birliği fırsatlarını kapsamlı şekilde ele aldıklarını açıkladı. Ankara’daki Çin Büyükelçiliği rezidansında yaklaşık 2,5 saat süren görüşmeye, Büyükelçilik Kültür ve Turizm Ataşesi Meifen Zhou ile diğer diplomatik yetkililer de katıldı.
Fethiye’nin Değerleri Anlatıldı
Görüşmede Fethiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri detaylı bir sunumla aktarıldı. Özellikle Ölüdeniz, Babadağ, Kayaköy ve Saklıkent gibi destinasyonların Çinli turistler açısından taşıdığı potansiyel vurgulandı. İlçenin deniz, doğa ve spor turizmi imkanlarının yanı sıra kültürel mirası ve gastronomi çeşitliliğinin de altı çizildi. Başkan Karaca, Çinli ziyaretçilerin Fethiye’de daha uzun süre konaklamalarını sağlayacak alternatif turizm modelleri üzerinde durduklarını belirtti. Sağlık turizmi, spor turizmi, doğa yürüyüşleri ve kültürel etkinliklerin çeşitlendirilmesi konularında somut iş birliği adımları değerlendirildi.
Hedef: 12 Aya Yayılan Turizm
Fethiye Belediyesi’nin temel hedeflerinden birinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu ifade eden Karaca, Çin pazarıyla kurulacak güçlü ilişkilerin bu hedefe önemli katkı sağlayacağını söyledi. Görüşmede; karşılıklı tanıtım faaliyetleri, tur operatörleriyle temasların artırılması ve yerel düzeyde sürdürülebilir ortaklıkların kurulması konularında fikir birliğine varıldığı belirtildi. Çinli turist sayısının artırılması kadar, ilçede geçirilen konaklama süresinin uzatılmasının da ekonomik ve sosyal katkı açısından önem taşıdığına dikkat çekildi.
Dostane İlişkiler Vurgusu
Başkan Karaca, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin yerel düzeyde de güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Fethiye ile Çin şehirleri arasında kültürel ve ekonomik iş birliklerinin artırılması yönünde çalışmaların süreceğini ifade etti. “Fethiye’de turizmi 12 aya yayma hedefimiz doğrultusunda, Çin ile dostane ilişkilerimizi güçlendirmeye ve karşılıklı iş birliğimizi daha ileri bir seviyeye taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz.” diyen Karaca, görüşmenin verimli ve yapıcı bir atmosferde geçtiğini kaydetti.
Gerçekleşen temasların, önümüzdeki dönemde Fethiye’nin uluslararası turizm pazarındaki konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor.






















