“Türk Kızılay Fethiye Şubesi Olarak Kurban Bağışlarınıza Talibiz”
Türk Kızılay’ı Fethiye Şubesi Başkanı Burhanettin Tuna, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte göreve seçildikleri günden bu yana yaptıkları faaliyetler ile ilgili olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Faaliyetleri ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tuna ”İhtiyaç sahibi ailelerin sofralarını yıl boyu bereketlendirsin istiyorsanız, Kurban bağışlarınıza talibiz” dedi.
“Tek Şart Kişilerin İhtiyaç Sahibi Olmasıdır”
Türk Kızılay’ı Fethiye şubesi başkanı Burhanettin Tuna konuşmasında “150 Yıllık geçmişi ile gururlu bir çalışma yürüten Türk Kızılay’ı toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenmiş, kurulduğu günden günümüze kadar gerek Ülkemiz içinde ihtiyacı olanlara gerekse dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine kesintisiz sosyal yardımlar yapmaktadır. Gıdadan giysiye, nakit yardımdan, aşevlerinden yemek dağıtımına kadar geniş bir yelpazede yardımlar yapılmaktadır. Bunun için tek şart kişilerin ihtiyaç sahibi olmasıdır” dedi.
“Veren El Haline Gelmek İstiyoruz”
Fethiye Kızılay Şube Başkanı Burhanettin Tuna seçildiği günden bu güne kadar ki yapılan faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ramazan ayı öncesinde yaptığımız bilgilendirme toplantısında veren el haline gelmek istiyoruz sloganıyla yola çıkacağımızı ifade etmiştim. Geçtiğimiz bu süre içerinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri kısaca ifade etmek istiyorum; Ramazan Ayı boyunca şubemize 60 bin TL. civarında Fitre, Zekat ve Nakdi yardım bağışında bulunulmuştur. Ramazan Ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 252 aileye gıda kolisi yardımı yapıldı. Tespit edilen ve nakdi yardıma muhtaç 80 aileye 300’er yüz TL. olmak üzere para yardımı yapıldı. Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi İkinci Öğrenimde okuyan ortalama 150 öğrenciye 13 akşam İftar yemeği verildi. Fethiye’de ki ihtiyaç sahibi ve yoksul ortalama 1800 kişiye iki akşam iftar yemeği verildi. İhtiyaç sahibi ve yoksul 243 aileye kıyafet yardımı yapıldı. Ramazan Bayramından sonra tespit edilen ihtiyaç ve yoksul ailelere 888 adet kıyma ve kavurmadan oluşan konserve dağıtıldı. Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi İlköğretim Okulunda okuyan 110 öğrenciye giysi ve kumbara dağıtıldı. Ayrıca ilçemizde bulunan bazı İlköğretim, Ortaokul, Kur’an Kursu ve Yaz kursu öğrencilerine kumbara dağıtımı yapıldı. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla Beşkaza Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için stant kurularak yiyecek içecek ikramında bulunuldu” dedi.
“Türk Kızılay Fethiye Şubesi Olarak Kurban Bağışlarınıza Talibiz”
Kurban bayramı ve vekaleten kurban kesimi ile ilgili açıklamada bulunan Tuna “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız faaliyetleri sizlere kısaca aktardım. Allah nasip ederse önümüzde ki günlerde Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Türk Kızılay Ülkemizde ve dünyanın değişik coğrafyalarında 51 Ülkede vekaletinizi verdiğiniz kurbanlarınızı kesip yoksul ve muhtaç ailelere dağıtımını yapacaktır. Kesilen kurbanlarınızın ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarını yıl boyu bereketlendirsin istiyorsanız Kurban bağışlarınıza talibiz. Yurt İçi Kurban Bedeli 850 TL. Yurt Dışı Kurban bedeli 725 TL. olarak belirlenmiştir.Kurban Vekaletlerinizi Fethiye Şubemizin 614 3927 ve 0(542) 470 5263’nolu telefon numaralarını arayarak veya Kızılay ofisimizi ziyaret ederek yardım ve bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını şimdiden tebrik eder, yapacak olduğunuz yardımlarınız ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Haber/Foto:Hakan Çelikdemir

























