Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tarımla ilgili bilgi altyapısını güçlendirmek, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, insan, çevre, bitki ve hayvan sağlığını koruyarak, birim alandan en kaliteli ve en yüksek verimi alabilmek adına eğitim ve yayım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
Seydikemer’e bağlı Karadere Mahallesinde 1 ay süren kurslara 97 çiftçi katıldı. Kursa katılan 97 çiftçiden 72 çiftçi sertifika almaya hak kazandı. Tarımsal konuların yanında insan sağlığının ve tarımda emeği geçenlerin mutlu yaşayabilmeleri ve toplumsal huzura katkı yapacak olan aile içi mutluluğu arttıracak konularda da İlçe Sağlık Müdürlüğü Personelleri Psikolog Ogün Özkaya, Doktor Özlem Emeksiz eğitimleriyle destek verdi. Kursiyerlerin “Gıda Sanitasyon ve Hijyen” eğitimi almaları ve bu eğitimlerinin sertifikalandırılmaları için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışma yapıldı. Tüm kursiyerler “Bitki Zararlıları İle Mücadele Kursu ” Sertifikaları yanında ” Gıda Sanitasyon ve Hijyen” belgelerini de aldı.
Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden verilen bilgide, “Çiftçilerle bir ayın sonunda yapılan anket çalışmasında ki görüş, öneri ve istekleri doğrultusunda 2019 yılı eğitim ve yayım programımızda düzenlemeler yapıldı. Karadere mahallemizde uyguladığımız 1 aylık eğitim ve yayım programındaki geriye dönüşlerde çok olumlu etkiler gözlemlenerek tüm mahallelerimizde uygulanmak üzere programa alındı.”dedi.
Haber/Foto:Hakan Çelikdemir- Ayfer Kurt

























