Seydikemer Jandarma’dan Kenevir Operasyonu
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Muğla İl Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde operasyon düzenlendi. Jandarma ekiplerince Seydikemer Seki ve Bekçiler Mahallesinde ikamet eden (3) şahsın Pürenyakası mevkiine yasadışı kenevir bitkisi ekimi yaptığı tespit edilmiş, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (2) adet ruhsatsız av tüfeği ile bahçesindeki eski yıkık binaya ekili vaziyette toplamda, uzunluğu (1-1,5) metre arasında (372) kök keneviri bitkisi ve (705) Gr. Kubar esrar ele geçirildi.
Seydikemer İlçesi Bağlıağaç Mahallesinde ikamet eden (2) şahsın Kayacık mevkiine yasadışı kenevir bitkisi ekimi yaptığı tespit edilmiş, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada; (1) adet ruhsatsız av tüfeği ile (4) ayrı bölgede ekili vaziyette toplamda, uzunluğu (1,5 – 2,5 ) metre arasında (444) kök keneviri bitkisi ele geçirildi.
Operasyonlarda yakalanan (5) şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup, şahısların işlemlerinin tamamlanmasını müteakip adli makamlara sevk edilecektir. Muğla İl J.K.lığınca, toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde, başta gençlerin ve halkımızın sağlığını tehdit eden ve haksız kazanç sağlanan tüm kaçakçılık olayları ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
Haber / Foto:Hakan Çelikdemir


























