Özel Ata Çanakkale’yi Gezdi
Özel Ata Ortaokulu 2-6 Haziran 2016 tarihleri arasında Çanakkale gezisi düzenledi. Atalı öğrenciler Asos’tan Truva’ya, Gelibolu Yarımadası’ndan Bozcaada ve Cunda Adası’na kadar tarihi yaşadılar. Öğrenciler, Gelibolu’da yeni açılan “Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi” simülasyon gösterimi ile tarihi daha etkili tanıma fırsatı buldular.
Atalılar, sadece bölgeyi tarihi ile değil; yöresel yanları, örf,adet,gelenek ve görenekleriyle de tanıdılar. Geziye 4.,5.,6.,7.,8. sınıf öğrencileri katılırken, öğrencilere Gezi Kulübü Başkanı Gülşen Gök, Sınıf Öğretmeni Alimah Severoğlu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni İrfan Yazıcı eşlik etti.
Öğretmenlerin de katılımı ve rehberliği ile daha renkli ve eğitici hale gelen gezi, yaşayarak öğrenme amacına ulaşmış oldu. Öğretmen ve öğrenciler geziden çok mutlu, gördüklerinden ve öğrendiklerinden etkilenmiş şekilde döndüklerini söylediler.
Haber/Foto Gülyüz Yurdagül Sırt


























