Ölüdeniz Rotary Kulübünde Görev Değişimi
2014-2015 döneminde Ölüdeniz Rotary Kulübü Başkanlığını yürüten İnci Dinçer görevi yeni dönem başkanı Zerrin Güven’e teslim etti. Çalış’da bir cafe de yapılan devir teslim törenine Fethiye Rotary Kulüp üyeleri de katılırken, üyelerde yoğun ilgi gösterdi. Gece de devir teslim töreni öncesi konuşan Ölüdeniz Rotary Kulüp 2014-2015 dönem başkanı İnci Dinçer, “herkes burada görev yapacak ve görevi teslim edecek. Görev yaptığımız süreç içinde bizlerden desteklerini esirgemeyen üyelere ve yönetimdeki arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Rotary dünya genelinde bana göre muhalif bir gruptur. Çünkü Enerji, Su, Sağlık gibi konulara sahip çıkar. Ülkeler sırf görevlerini yerine getirmediği içindir. Bizler 2014-2015 döneminde daha çok eğitime önem verdik. Özellikle Kayaköy ilkokulunun kapanmaması için okul yönetimine destek olmaya çalıştık. Hazırlanan programlar çerçevesinde öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmaları için eğitim materyalleri konusunda elimizden geleni gösterdik ve sonuç olarak başarıya ulaştık.”dedi. İnci Dinçer’in konuşmasının ardından Sayman Emine Kırılmaz, Sekreter İsabella Cordes, GDBY yönetim kurulu üyesi Sema Ritpath Kumyol’a plaketleri verildi. 2015-2016 dönem başkanı Zerrin Güven tarafından geçmiş dönem başkanı İnci Dinçer’e de yaptığı çalışmalardan dolayı plaket sunuldu. Öte yandan Kayaköy İlkokulu’nun eski müdürü Bayram Sungur tarafından Ölüdeniz Rotary Kulübü’nün eski başkanı İnci Dinçer’e teşekkür belgesi takdim etti. Sungur eğitim için büyük destek veren Rotary kulüp üyelerine ve yönetime teşekkür etti. Dinçer Teşekkür belgesini alırken gözyaşlarına boğulurken, Kayaköy ilkokulunun kendilerinde ayrı bir yeri olduğuna ve emek verdiklerini dile getirdi.
Gece de yeni dönem Başkanı Zerrin Güven de yaptığı konuşmada, “Ölüdeniz Rotary kulübünün bu yüce makamında hizmet edecek olmanın heyecan ve gururunu, yüklenecek olduğum sorumluluğun bilincinde olarak yaşıyorum. Töreni onurlandıran tüm konuklarımıza ve Rotaryen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili başkanım İnci Dinçer, Ölüdeniz Rotary kulübüne yaptığınız unutulmaz hizmetler ve bıraktığınız izler daima hatırlanacak ve şükranla anılacaktır. Size ve tüm aile bireylerinize, tüm sevdikleriniz ile birlikte yaşamınızın bundan sonraki döneminde sağlık, mutluluk ve huzur dolu yıllar diliyorum. Bugün benim için çok önemli bir gün, dönem sloganımız ‘Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun’ ile bayrak yarışını yönetim kurulumla beraber devraldım. En iyi bireyler, kendinden çok bağlı olduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun, korunmasına yaşamını veren insanlardır. Rotaryenler; karışıklığın olduğu yerde düzen, çirkinliğin olduğu yerde güzellik, yalnızlığın ve yanlış anlamanın olduğu yerde mutluluk ve sağlık yaratmak için uğraşır. Ben ve ekibimde bu düsturla; Sizlerden teslim aldığımız bayrağı bir yıl boyunca bizlere duyduğunuz güven ve sevgiye layık olarak çalışmalarımızı sürdürerek, hazırladığımız projeler ve çalışmalarla ölüdeniz Rotary kulübünde başarı çıtasını çok yukarılara taşıyacağız.”dedi.
“Yeni Dönemde Hedefimiz Eğitim, Sağlık, Trafik, Kadına Şiddet Ve ‘Çocuk Gelinler’
Zerrin Güven, “Bizim projelerimiz eğitim, sağlık, trafik, kadına şiddet ve ‘çocuk gelinler’e yönelik olacak. Köylerde ve tüm okullarda temiz suyun kullanılması, trafik bilincinin yaygınlaştırılması, hijyene dikkat edilmesi ve sağlık konularında bilgilendirilmeleri konularında titizlikle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sayın direktörümüz Şafak Alpay’ın uyum kampında bizlere aktardığı eğitimde kendisine verdiğimiz sözleri tutarak insanlara dokunmaya çalışacağız. Kulübümle yeni projeler üretirken ve yeni başarılara imza atarken birlikte başarılarla mutlu olmak en önemli önceliğimiz olacaktır. Kulübümüz kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve düşüncelerinin şekillendirilmesinde medyanın oynadığı rolün öneminin bilincindedir. Faaliyetlerimiz ile ilgili konularda kamuoyuna doğru ve zamanında bilgi verilmesi için her türlü iletişim imkânı kullanılmaya devam edilecektir. Medya kuruluşları ile daha yakın, doğrudan ancak iyi niyete dayalı temas kurulmasına ve ihtiyaç duyulduğunda faaliyetlerimiz hakkında “bilgilendirme” toplantıları yapılmasına devam edilecektir. Ortak paydamız ölüdeniz Rotary kulübümüzü çok seviyor ve birlikte hizmet üretiyoruz. Her birimiz farklı ortamlarda yetişmiş iş ve meslek sahibi bireyleriz. Bu farklılıklarımız bizi proje üretirken başarıya ve daha da iyiye ulaştırıyor. Türkiye’nin çağdaşlaşma yönünü belirleyen Atatürk ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda ilerleyen kulübümle beraber, başkanlık görevimin gereklerini yönetim kurulumuzla birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım.”dedi.
Haber / Foto: Erkan İLİK – Hakan Çelikdemir

































