Kıyasıya Mücadelede Gülen Nilüfer Oldu
Türkiye Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi Eleme turu 2. Hafta mücadelesinde Nilüfer Belediye Spor Şahinkaya deplasmanına konuk olan Fethiye Basket başa baş geçen mücadeleden 81-75 lik skorla eli boş döndü.
İlk periyota kötü başlayan Fethiye Basket Takımı Bursa temsilcisinin etkili savunması karşısında sayı bulmakta zorlandı ve periyodu 26-15 geride kapattı.
İkinci periyot savunmasını sertleştiren Fethiye ekibi Ümit Köksal ‘ ın etkili oyunu ile maçta dengeyi sağladı ve 41-41 eşitlik ile soyunma odasına girdi.
Maçın üçüncü periyodunda rakibinin 23 sayısına engel olamayan temsilcimiz 15 sayı atarak son periyoda 64-56 ile geride girdi.
Maçın bitimine yaklaşık 8 dakika kala Ümit Köksal’ın 5 faul ile dışarıda kalmasına rağmen son ana kadar mücadeleyi bırakmayarak farkı 2 sayıya kadar indirsede , maçın sonunda yaptığımız kritik top kayıpları ile maçtan 81-75 yenik ayrıldık.
Bu sonuçla grupta ilk yenilgisini alan Fethiye Basket Takımı , takımımızın en skorer ismi 18 sayı 7 ribaunt ile oynayan Çağlar Gürle oldu. Ona 17 sayı 4 ribaunt 5 asist ile Ümit Köksal, 13 sayı 5 ribaunt ile Berat Gümüş, 9 sayı 9 ribaunt 3 asist ile Evren Sönmezcan, 8 sayı 2 ribaunt ile Orkun Şenel, 5 sayı 6 ribaunt ile Hasan Yıldız ve 5 sayı 4 asist ile Tolga Bellioğlu eşlik etti.
Grubun diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ve puan durumu ise şöyle oluştu.
Muş Spor 1967 – Erzincan Gençlik 73 – 95
Çorlu Belediyesi – Antalya Gelişim 88 – 56
Fethiye Basket 3. hafta maçında Çorlu Belediyesi ile grup liderliğini ilgilendiren çok önemli bir maça çıkacak. Karşılaşma 25 Şubat Cumartesi günü saat 16:15 te Fethiye Beşkaza Spor Salonunda oynanacak.
Haber/Foto Hakan Aykırı
























