Seçime 44 gün kala siyasi arena alevlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adaylığı için Selahattin Kayaman’ın adı geçmişti. Bu söylentiler üzerine Yüksek Mimar Selahattin Kayaman Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmıştı. Selahattin Kayaman’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı’ndan itiraz geldi.
İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı, Selahattin Kayaman’ın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı belirterek yaptığı açıklamada, “31 Martta yapılacak yerel seçimler için İYİ parti olarak hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Fethiye’mize ve partimize layık bir belediye başkanı adayı belirleyebilmek için parti yönetimimiz çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.Bu süre zarfında İYİ partimize birçok aday adayı başvuruları yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde İYİ partinin Fethiye belediye başkanlığı için kendisine teklifte bulunduğunu iddia eden
Sayın Selahattin Kayaman’dır.İYİ parti Fethiye ilçe yönetiminden kendisine herhangi bir aday teklifinde bulunulmadığı gibi kendisi bizzat İlçe başkanımız Sayın Suat Aybek’i 08.02.2019 tarihinde saat 14.14’te aramış, İlçe başkanımız müsait olmadığı için telefonu İlçe başkan yardımcımız Sayın Durmuş Oran açmış ve kendisiyle görüşmüştür. Yapılan görüşmede kendisi İYİ partimizden belediye başkan adayı olabileceğini belirtmiştir. Cevap olarak ta kendisine bu taleplerinin ilçe yönetimince ve gerekli kurullarca değerlendirilebileceği söylenmiş ve teşekkür edilmiştir.
İYİ partimizin ismini kullanarak, yapılan görüşmeyi farklı şekilde lanse etmek ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek şahsına prim toplamaya çalışan bu ve bunun gibi kişilere İYİ partimizin gerekli cevabı her daim vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”ifadeleri yer aldı.
İşte Selahattin Kayaman’ın sosyal medyadan yayınladığı mesaj; “Saygıdeğer Fethiyeli Hemşehrilerim;Ak Parti davasına gönül vermiş mümtaz insanlar, Şahsıma; Fethiye İyi Parti İlçe yönetiminden Belediye Başkan Adayı olmam için teklifte bulundular. Bu tekliflerinden dolayı İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimine teşekkür ederim.Ancak, kurucusu olmakla gurur ve şeref duyduğum Ak Parti ile ilkgünkü gibi siyasete devam edeceğim konusunda hiçbir zaman tereddüt etmedim. Onun için bir başka Partide Siyaset yapmayı hiçbir zaman düşünmedim. Partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız ve aynı zamanda Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol Arkadaşı olmak benim için en büyük övünç ve gurur kaynağıdır.Bu özel durumu siz Fethiyeli hemşerilerimle, Ak Parti Davasına gönül vermiş siz değerli dava arkadaşlarımla paylaşmayı, sizlere ve kendime duyduğum saygının bir gereği olarak bilinmesini dilerim.31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerin başta Ülkemize, Milletimize, Muğlamıza ve Fethiye’mize hayırlı olmasını diler, hepinize en içten saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Saygılarımla. Durmak Yok Yola Devam.” ifadeleri yer aldı.
Haber/Foto:HakanÇelikdemir






















