Güler, “Avrupa Hep İki Yüzlü Davrandı”
Türkiye Gençlik Birliğinin 10. Kuruluş yılı olması sebebiyle Çalış Kemalkara resturantta kahvaltılı etkinlik tertip edildi.
TGB’nin kuruluşunun 10. Kuruluş yılı etkinliğine; İzmir Bağımsız Eski Milletvekillerinden Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Türkiye Liseler Birliği başkanı Bora Çelik, ADD Genel Merkez Yönetiminden Güngör Berk, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, ADD Fethiye şubesi üyeleri, CHP Kadın Kolları, Vatan partisi temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. İlginin çok yoğun olduğu kahvaltılı toplantıda Atatürkçü Düşünce Derneği BDK Üyesi Güngör Berk açılış konuşmasını yaptı. Berk, “Emperyalizm dün bize Sevr de dayattıklarını bugün Büyük Ortadoğu projesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasını parçalanmasını isteyerek böyle karşımıza getirdiler. Siyasal iktidarla 14 yıldır iç içeler. Anayasadan laikliğin çıkarılması için gayret sarf ediyorlar. Demokratik mücadelemizle gereğini Türk milleti direnerek gösterecektir. Sivil darbeyi yurttaşlar önleyecektir. Gücümüz örgütlü olmamızdandır. İçimizdeki vatan ve millet sevgisi Mustafa Kemal’den geliyor. Laik Türkiye Cumhuriyetinin çıkış yolu Atatürk ilkelerinden geçiyor. Zaman Atatürk Cumhuriyeti için Demokratik şekilde mücadele etmektir.”dedi.
Cumhuriyet Kadınları Başkanı Dr. Nalân Ünal; “gençlerimiz varken umutsuz olmaya gerek yok. TGB’yi yıllardır takip ediyorum. Bizler örgütlenerek çalışmaya özen gösteriyoruz. TGB bize nasıl çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Bazen korkarak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye sokakta milletin el ele vererek mücadelesiyle kurtulur. Meclisteki partilerden yıllarca bir şey olmuyor. Herkes kendisine sormalı ülkem için ne yapabilirim diye gençleri örnek alalım onlardan güç alalım, TGB’li gençlerden öğreneceğimiz çok şey var.”dedi.
Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, “Elimizden geldiğince TGB’ ye destek olmaya çalışıyoruz. Etkinliğimizde asıl olarak yeni anayasa meselesini konuşacağız. Her ne kadar hükümet yeni anayasadan biraz el çektiyse de; kapsamlı bir anayasa değişikliğini de görmediğini söylese de; bir partili başkanlıktan söz edilmeye başlandı. Bu şu demek; yeni anayasa dayatması hala devam ediyor. Partili başkanlık denilen sistem aynı zamanda gayri milli yeni anayasanın kapısını açıyor. Çok farklı bir şey değil. Hükümet yeni anayasa konusunda zaman kazanmaya çalışıyor. Bizde geldiğimiz aşamaya bakıyoruz ve nasıl bir mücadele verilecek konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı yok. Türkiye’nin terör ve iktisadi meselelerinin yeni anayasa ile çözülebilecek bir yeri yok diye düşünmekteyiz. Bu dışarıdan bir dayatma ve bir takım hırsların meydana getirdiği bir sorun. Yapılmak istenen gayri milli bir anayasadır. Vize için Türkiye’ye yaptıkları üzücü bir durumdur. Avrupa Birliği’nin terör tanımı yoktur. Türkiye’ye terör tanımı yaptırmaya çalışıyorlar. AB’nin terör tanımı her ülke kendi ihtiyaçları doğrultusunda terör tanımı yapar diyorlar. AB kendi akıllarındaki gibi bir terör tanımı yaptırmaya çalışıyor. İktidara Ak Parti bile olsa yada bir başka parti bile olsa hukuk dışı istekleri bugüne kadar kabul edecek bir hükümet Türkiye’ye gelmedi gelmez. Ak Parti’de bunu kabul etmez. Terör belasını sonlandırmak gerekli, Türkiye’nin çıkarı neyi gerektiriyorsa partizanca yaklaşımları bir kenara bırakıp çalışmamız lazım destek olmamız lazım. AB her şeyi terör yasasına bağladılar. Yeni Anayasada yapmak istedikleri 4 şey var. Türk Milleti egemenliğini çıkarmak, Türkiye Federe Eyalet esasına göre örgütlesin, Laiklik ilkesi çıksın, Başkanlık sistemi gelsin. 4’üde önemlidir. Madde 6’daki Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir.”der buradan Türk kelimesini çıkarmak. Bunu da yaparsan sonrasında neler ağını düşünürsün.”diyerek örneklerle Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve AB’nin uygulatmaya çalıştığı sistemi örneklerle açıkladı.
Haber / Foto: Erkan İLİK-Hakan Çelikdemir
























