Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Göktürk, Muğla İl Başkanı Tolga Keskin ve Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk ile görüştü.
Ziyarette Thomas Cook’un iflası ile başlayan pandemi ve orman yangılarıyla devam eden zorlu dönemde başta turizm olmak üzere bölge ekonomisinde yaşanan sorunlar ele alındı. Orman yangınlarının bölge ekonomisine etkilerinin de görüşüldüğü ziyarette Fethiye’nin afet bölgesi ilan edilmemesi eleştiren Birol Aydemir, Deva Partisi olarak ilk olarak tarım eylem planını açıkladıklarını ardından afet yardımlarına ilişkin eylem planı hazırladıklarını söyledi. Aydemir, yanan orman alanlarının takipçisi olacaklarını kaydederek bu alanların başka amaçla kullanılması durumunda konuyu kamuoyuna taşıyacaklarını ve bu alanları ranta kurban vermeyeceklerini ifade etti. Deva Partisi olarak yakın bir zamanda 90 günlük ve 360 günlük somut adımların yer alacağı turizm eylem planı açıklayacaklarını belirten Birol Aydemir, Başkan Çıralı’dan bölgenin sorunlarını talep ve beklentilerini aldı.
Başkan Osman Çıralı, bölge turizminin İngiltere pazarı ağırlıklı olduğunu hatırlatarak 2019 yılı sonunda Thomas Cook’un iflasıyla başlayan, pandemi yasaklar, kapanmalar ve orman yangınlarıyla bölgedeki işletmelerin çok zorlu bir süreçten geçtiğini anlattı. Çıralı, özellikle turizm sektöründe ve bağlı sektörlerde İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmaması nedeniyle nakit sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek en büyük beklentinin hibe olduğunu söyledi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, “Bu ziyaretlerimiz çok öğretici oluyor. Biz de kendimiz anlatma fırsatı buluyoruz. Karşılıklı olarak aslında bilgi alış-verişi yapıyoruz. Biz sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Sizlerden sorunları dinliyoruz. Dolayısıyla karşılıklı bilgilenme sağlıyoruz. Bizim zaten temel yönetim anlayışımızdan birisi katılımcılık, şeffaflık. Daha yeni kurulmuş bir siyasi parti olmamıza rağmen her alanda her zaman yapmaya çalışıyoruz. Biz kendi parti programımızı yapıyorken de sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yaklaşık 300’e yakın insandan destek alarak onlarla birlikte yaptık. Bütün sorunları bir fiil yaşayanlara ne yapılması lazım diye sorduk. Dolayısıyla katılımcılığı bir yönetim anlayışımızın en temel direklerden birisi olarak görüyoruz. O yüzden biz saha ziyaretleri yapıyorken il başkanlıklarımızı, ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ediyoruz. Ama her yerde sizin gibi sivil toplum örgütleri de ziyaret etmeye çalışıyoruz. Yani bu dediğim gibi sizlerin ağzından da bir fiil, sizlerin yaşadıklarını sizlerden öğrenmek bizim için çok aydınlatıcı oluyor. Dolayısıyla sorunlara çok daha yakından gören ve bu sorunları yaşayan insanlardan dinlemek daha başka oluyor” diye konuştu.
Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.