10 Kasım Atatürk’ Anma programı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Fethiye Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu program çok beğenildi ve ilgiyle izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın sunumu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Uğurcan Küçükala tarafından yapıldı.
Program; Okul Müdürü Asım Cezayirlioğlu’nun günün anlam ve önemi hakkında yapmış olduğu konuşma ile devam etti. Fethiye Anadolu Lisesi Müdürü Asım Cezayirlioğlu konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki zaferleriyle büyük bir asker ve komutan, fikirleri ve yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile evrensel bir kişidir. Atatürk; kurmuş olduğu Türk devletini çağdaş ve medeni bir uygarlık düzeyine çıkararak tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir önder ve lider olmuştur. Bilim ve teknolojinin gerçek bir yol gösterici olduğunu belirten Atatürk; gerçek kurtuluşun da ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini söylemiştir. Bu hedeflerle kurmuş olduğu Türk devletinin temellerini atmıştır. Bu gün yaşadığımız dünyaya baktığımızda; Atatürk zamanında ve sonrasında yaşayan dünya liderlerinin unutulduğunu ve bırakmış olduğu kötü izlerle anıldığını görmekteyiz. Dünya’da yaşadığımız bu zamanda dahi unutulmayan ve yapmış olduğu eserleri ile anılan, her zaman örnek gösterilen tek bir lider vardır. O’ da Büyük Önder Atatürk’tür” dedi. Okul müdürü Cezayirlioğlu’nun konuşmasından sonra Atatürk haftası kapsamında okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.
Daha sonra Fethiye Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk adlı gösteri sunuldu Duygulu zamanların yaşandığı ve gözyaşlarının tutulamadığı anların da olduğu programda Fethiye Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Büyük Önder’in hayatından kesitler anlatıldı. Gösteride okul öğrencileri tarafından canlı müzik eşliğinde duygulu şarkılar da söylendi. İzleyenler tarafından ayakta alkışlanan gösteriden sonra Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı ile Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker; öğrencileri tebrik ettiler. Kaymakam Şahiner programı düzenleyen Uğurcan Küçükala’ya bir buket çiçek hediye ederek, programı gerçekleştiren öğrencilere de Atatürk’ün en sevdiği çiçek olan kırmızı karanfili dağıttı.
Haber/Foto:Ayfer Kurt




























