Fethiyeli Öğrenciler Harezmi Eğitim Modeli Fuarı’nda Projelerini Sergiledi
Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Ortaca’da düzenlenen Harezmi Eğitim Modeli Fuarı’nda Fethiye’den 6 okul öğrencileriyle birlikte yer aldı. Fuarda öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergileyerek ziyaretçilere çalışmalarını tanıtma fırsatı buldu.
Anaokulundan lise düzeyine kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin katıldığı fuarda, iş birliği, problem çözme, eleştirel düşünme, tasarım ve üretim becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar ön plana çıktı. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.
Altı okul Fethiye’yi temsil etti
Fuar kapsamında Fethiye’yi; Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu, Fethiye Gazi Anaokulu, Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu, Fethiye Şehit Fermail Ferhat Kaya Ortaokulu ve Yunus Nadi İlkokulu temsil etti.
Okulların hazırladığı projelerde öğrencilerin farklı disiplinleri bir araya getirerek ürettikleri çalışmalar sergilendi. Eğitimde yenilikçi yaklaşımların desteklenmesini amaçlayan Harezmi Eğitim Modeli kapsamında öğrenciler, takım çalışması ve üretkenliklerini ortaya koyma imkânı buldu.
Projeler ziyaretçilerden ilgi gördü
Fuarda yer alan stantlarda öğrenciler projelerini ziyaretçilere anlatarak süreç hakkında bilgi verdi. Eğitimciler, veliler ve katılımcılar tarafından incelenen çalışmalar, öğrencilerin yıl boyunca gösterdiği emeğin somut bir yansıması olarak değerlendirildi.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, fuarda görev alan öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri tebrik edilirken, projelerin hazırlanmasında katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür edildi. Ayrıca öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekildi.






















