Fethiye Zabıtası Atatürk Anıtı’na Çelenk Bıraktı
Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Zabıta Haftası’nın 191. Yıldönümünü olması dolayısıyla Beşkaza Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Tören Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
“Görev tanımı sadece yönetmelik değildir”
Zabıta Müdürü Kaçar yaptığı değerlendirmede, “Bana göre görev tanımı; sadece yönetmelikte yasa da kısacası mevzuatta yazan görevler başlığıyla sıralanmış maddeler değildir.Bunların haricinde; başlıca görev değişmektir, değiştirmektir. Önce kendini değiştirmektir. Ruhunu vicdanını, alışkanlıklarını.. Çevreyi kirleten bir zabıtanın çevreyi koruması beklenemez. Komşusunun sıkıntısını dinlemeyen, yol göstermeyen, anlayışlı ve hoşgörülü olmayan bir kişinin komşular arasındaki anlaşmazlığı çözmesinin imkânı yoktur. Bilmeyenin öğrenmeyenin, başkalarına bir şey öğretmesi mümkün değil” dedi.
“Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” mesajı…
Kaçar konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sizinle birlikte her sabah aynı şikâyetler ve sorunları çözmek üzere, zabıta logolu mavi gömleği giyen 1398 belediye de on binlerce meslektaşımız var. Yaşadığımız yeri cennete çevirmedikten sonra gittiğiniz her yer cehennem olacaktır. Vatana ihanetinde sadece eline silah alıp dağa çıkanın olmadığını, bu millet çok acı bir şekilde tecrübe etti. Başkomutan, baş öğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” düsturu ile sözlerime son verirken, hepinizin, vefakar ailelerinizin ve tüm teşkilatımızın 191. Kuruluş yıl dönümünü tebrik eder. İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin şanlı bayrağı altında nice yıl dönümleri, 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler kutlamayı Yüce Rabbimden niyaz ederim”

































