HATAY’DA RÖNESANS REZİDANS DA Kİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASINA KATILDILAR
Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin kucak açtığı Rusya’dan Türkiye’ye gelen Rus gençler AFAD ile birlikte deprem bölgesinde yaklaşık 7 gün gönüllü olarak görev yaptıktan sonra Fethiye’ye döndü. Fethiye’ye dönüşlerinde yakınları ve Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) müdürü Dilek Dinçer tarafından çiçekle karşılanan aralarında doktor ve psikolog da bulunan Rus gençler arama kurtarma yapmak için gittikleri Hatay’da enkazdan can dostlar da çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. FETAV müdürü Dilek Dinçer” Fetav olarak kaymakamlığımızın başkanlığında yaşanan deprem felaketinde depremzede vatandaşlarımıza yardım faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz.”dedi Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’dan Türkiye’ye sığınan ve Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’a giderek AFAD ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldı.Aralarında genel cerrah , psikolog ve sertifikalı arama kurtarma gönüllü olan 23 kişiden oluşan Rus ekibine Fethiye’den Yerel Hayvan Koruma görevlisi Ayten Aktepe de katılırken yaklaşık 7 günlük çalışmaya katılan ekip Fethiye’ye dönüşte çiçeklerle karşılandı. Fethiye’de yaşayan Rus vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan asrın felaketi depreme kayıtsız kalmadı.”Türkiye bize en zor günümüzde kucak açtı, biz de bu deprem felaketinde Türkiye’nin yanında olmalıyız”diyerek Fethiye Kaymakamlığı FETAV müdürlüğü ile iletişime geçen Rus gençler deprem bölgesine giderek, kurtarma çalışmalarına katıldılar. SERTİFİKALARI VAR
23 kişiden oluşan Rus gençleri AFAD ile koordine olarak deprem bölgesi Hatay’da enkaz altına kalan depremzedeleri kurtarma faaliyetine katılırken gönüllü Yerel Hayvan Koruma görevlisi Ayten Aktepe de can dostlar için Rus gençlerle Hatay’a gitti. Çoğunluğu sağlık personeli ve kurtarma sertifikalı olan Rus gençler Fethiye’ye döndüler. Rus kurtarma ekibi FETAV müdürü Dilek Dinçer tarafından çiçeklerle karşılandı.
ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEDİLER
Fetav müdürü Dilek Dinçer “Fethiye’de yaşayan Rus gençlerden oluşan 23 kişilik bir grup deprem bölgesi Hatay’a giderek kurtarma çalışması yaptılar. Deprem bölgesinde AFAD ile koordineli olarak çalışan sağlık kurtarma sertifikalı, çoğunluğu sağlık personeli olan ve aralarında doktor ile psikologlarında bulunduğu grup ilçemize döndüler. Bu örnek davranışlarından ve yardımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Fethiye’nin birlik ve beraberlik içersinde Kaymakam Yusuf İzzet Karaman öncülüğünde deprem bölgesine yardım gönderdiğini belirten Dilek Dinçer “Yine aynı şekilde ilçemize getirilen depremzede vatandaşlarımız içinde Fetav olarak ihtiyaç malzemelerini temin ediyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içersinde çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. İnşallah kısa süre içersinde devletimizin ve milletimizin fedakarlığı ile bu zor günleri aşacağız” dedi.
RÖNESANS REZİDANSINDA ENKAZ KALDIRDIK
Fethiye’den Rus ekiple birlikte Hatay’a giden Yerel Hayvan Koruma görevlisi Ayten Aktepe, daha çok Rönesans Rezidansında arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Aktepe “Deprem bölgesinden geliyoruz. Yaklaşık 7 gündür alandayız. Hatay, Reyhanlı Rönesans rezidanslarındaydık. 25 kişilik Rus ekibinin Türk lideri olarak gittim. 3 Türk olarak bizler vardık. Orada hayvanları enkazdan çıkardık. 11.gün canlı olarak Bulut’u çıkardık ve çipini okutturduk. Bölgede Türkiye’nin veteriner hekimlerinin olduğu sahra hastanesi kuruldu. İstanbul’dan gelen Osman Aydın Kara hocama çok teşekkür ediyorum. Çok sayıda canlı hayvan çıkardık. Geçici olarak sahiplendirdik. Hiçbiri dışarıda kalmadı. Çocuklarla tek tek ilgilenmeye çalıştım. Hepsi can havliyle dışarıya çıktıkları için çok kötü durumdalardı. Bizde elimizden geleni yapmak için gittik. Amacımız bir cana daha dokunabilmekti. Tabiki orası çok kötü. Ruslara teşekkür ettiğimde onlar bana , Bizler zor durumdayken Türkler bize kapılarını açtı. Şimdi sıra bizde… Bizde onlara yardıma gidiyoruz dediler. Grupta 5 tane doktor vardı. Doktorlarımızın çok faydası oldu. “ Diye konuştu.























