Fethiye’de, birlikte yaşadığı kadını otomobille çarparak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Ö.O, maktul Sahra Gizem Aksu’nun ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Melis K. Duruşmadan sonra “Annem ona sen hainsin’ diye mesaj atmış o da anneme ‘Akşam ben sana hainliği göstereceğim’ mesajı atmış. Bunlar dosyada mevcut.Annemden aldığı paralar vardır. En ağır şekilde cezalandırılsın” ifadelerini kullandı. Maktul’ün annesi Hatun K. ise “Adalet yerini bulsun. Kızımın kanı yerde kalmasın. Kızımdan borç almıştı ve ödemedi. Ödeyeceği gün kızımı öldürdü” şeklinde konuştu.
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada maktulün annesi Hatun K. ile olay yerine ilk gelenlerden olan taksici Özay K.’da tanık olarak dinlendiler. Şüpheli Ö.O’nun da duruşma salonuna getirildiği duruşmada ifade veren tutuklu sanık Ö.O Sahra Gizem Aksu’ya bilerek çarpmadığını ve olayın kaza olduğunu öne sürerek gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini söyledi.
Tutuklu sanık Ö.O. “Bunu kasten yapmadım. Bu olayı yapmam için bir nedenim yoktur. Ailesi küçüğünden büyüğüne kadar benim böyle bir şey yapmayacağımı biliyor” dedi.
Sahra Gizem Aksu’nun annesi Hatun K, sanık ile kızının ilişkisini sonradan öğrendiğini ve bu ilişkiye karşı çıktığını kaydetti.
Acılı anne Hatun K. “Halde tanışmışlar. Sanık da oradaymış. İlişkilerine müsaade etmedim. İmam nikahı kıydılar. İlişkilerine devam ettiler. Benim ilişkilerini istememe nedenim çocuklarının olmasındandı. Sanığı benim gözüm tutmamıştı. Sonra kızım benim söylediğime geldi. Pişman olduğunu belirtti. Benden, kızımdan ve ailemizden borç almaya başladı. Kızıma bu durumu söylediğimde kızım “Sanığın parası gelecek ve aldığı paraları ödeyecek” diyordu. Olay günü eve geldiler. Bende kendi evime geldim. Evimiz yan yana. Sonra bir ses geldi. Dışarıda bağırış oldu. Sahra abla ölmüş, çarpmış gitmişler cümlesini duydum. O sırada sanıkta çırpınıyordu. Bize “Sigara almaya gittim ve çarpmışlar” diyordu. Aşağıya indim. Bir bayan kızımın üzerini örttü. Bu kişiler kızımı yerden kaldırmaya çalışıyordu. Orada duyan bayan buna müsaade etmedi. Benim kızım bu ölümü hak etmedi. Bu kişiye değer verdi. Kendisi yaptığını kabul etmiyor” şeklinde konuştu.
Taksici Dinlendi
Olay yerine müşteri getiren taksici Özay K. mahkemede tanık olarak dinlendi.
Özay K. “Olay tarihinde gece nöbetindeydim. Müşterim hale gitmemizi istedi. Telefonda konuştuğu kişiye “Aşağı in bana taksi arası ver” dedi. Evin oraya geldik. Hareket ettik. Birini telefonla aradı. Aradığı kişi telefona cevap vermedi. Yanımızdan bir araba geçti. “Abi bu arabaya yetiş” dedi. Ben selektör yaptım. Araç önümüzden açıldı gitti. “Dur arkadaşın arabası” dedi. Arabaya doğru koştular. Arabadan bir tanesi “Arabaya bindirelim” diyordu. Benim müşterimde “Ambulans çağıralım” diyordu. Çevreden bir anda insanlar toplandı. Ben ambulansı aradım. Ölen kadını uzaktan gördüm. Kaza olduğunu söyledim. Polisler, geldiler. Gördüklerimi polislere anlattım. Aracın hızı, önden giderken 70-80 km olabilir” ifadelerinde bulundu.
Mahkeme heyeti, duruşmada dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.
Müşteki Melis K’nın sol omzunda yeni yaptırılmış dövme dikkat çekti. Bu dövmede “Annem” yazıyordu. Bu dövme hatırlatılınca Melis K. duygusal anlar yaşadı. “Annemi çok özledim. Onu kalbime yazdım. Kalbimde taşıyorum” şeklinde konuştu.
“Adalet Yerini Bulsun”
Duruşmanın ardından Fethiye Adliye binası çıkışında açıklamalarda bulunan Sahra Gizem Aksu’nun annesi Hatun K, “Adalet yerini bulsun. Kızımın kanı yerde kalmasın. Kızımdan borç almıştı ve ödemedi. Ödeyeceği gün kızımı öldürdü” dedi.
“Bizi Annesiz Bıraktı”
Aksu’nun kızı Melis K. ise mahkemede o anları tekrar yaşadığını kaydetti. Köprücük kemiğine “annem” dövmesi yaptırdığı gözlenen kızı Melis K. Oldukça üzgündü. Olayın planlı olduğunu düşündüğünü belirten Melis K, “Annem ona sen ‘hainsin’ diye mesaj atmış o da anneme ‘Akşam ben sana hainliği göstereceğim’ mesajı atmış. Bunlar dosyada mevcut. Biz üç kardeşiz. Bizi annesi bıraktı” diye konuştu.
“Takipçisiyiz”
Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Avukat Okşan Palabıyıkoğlu duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada “Gizem Sahra dosyasının üçüncü celsesini hep beraber izledik, katılım sağladık. Bugün 2 tanık dinlendi. Bir tanesi olay yerine gelen cansız bedeni Gören taksi şoförüydü. Diğeri de annesiydi. Bizim için önemli olan açıkçası soruşturma ve soruşturma sırasında vermiş oldukları beyanları aynen tekrar ettiler. Gizem Sahra’nın cesedini ilk görenlerden bir tanesi. Kendisi taksi şoförü. Annesi de aynı doğrulukta beyanda bulundu. Taksi şoförü oradakilerin ambulans çağırılmasını beklemeden cesedi kaldırmaya kalktıklarını beyan etti. Bizim için önemli bir ayrıntıydı. Önümüzdeki celseden önce de İzmir’de son bir tanık kaldı. O dinlenecek. Yine olay yerine ilk gelen müdahaleyi yapan yani ambulansın aranmasını söyleyen kişi. O dinlendikten sonra da mütalaa bekliyoruz. Umuyorum en ağır cezayla cezalandırılacak. Bu celse biz yine aslında tevzi tatbikat talebinde bulunduk yani bu cinayetin biz canavarca işlendiği kanaatini taşıyoruz. Ek savunma alınması talebimizi yineledik. Zaten önümüzdeki celsede aynı talepleri yenileyeceğiz. Umuyoruz en ağır cezayı alacak . Biz Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği olarak dosyayı takip ediyoruz” diye konuştu.
“Olay Nasıl Olmuştu”
Fethiye de 16 Kasım 2021’de Fethiye-Antalya kara yolu kenarındaki yan yolda, Sahra Gizem Aksu (46), sürücüsü tespit edilemeyen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Polis ekiplerince yapılan çalışmanın ardından ertesi gün Aksu’ya çarpan kişinin, birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Ö.O olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınan Ö.O, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık Ö.O, 7 Haziran’da tutuklu bulunduğu Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde olayın gerçekleştiği Karaçulha Mahallesi’ne getirilmiş burada sanığa olay yerinde keşif yaptırılmıştı. Haber-Hakan AYKIRI