Fethiye Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden yurttaşları anmak ve deprem konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bir anma programı ve deprem bilinçlendirme semineri düzenledi.
Etkinlikte, deprem gerçeğine dikkat çekilirken, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın önemi bir kez daha vurgulandı. Katılımcılar, anma etkinliğinde bir araya gelirken deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.
Uzman Sunumları ile Bilgilendirme
Seminer kapsamında çeşitli uzmanlar tarafından deprem farkındalığına yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Uygulamalı çalışmalarla vatandaşlara afet anında doğru davranış biçimleri hakkında bilgiler aktarıldı. Deprem hazırlığı, risklerin önceden görülmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması gibi konular programın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.
Toplumsal Dayanışma Vurgusu
Fethiye Belediyesi, depremde hayatını kaybeden yurttaşları bir kez daha rahmetle anarak, programa katkı sunan herkese teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışmanın önemini pekiştirdiği ifade edildi.
Unutulmaması Gereken Bir Gerçek
Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programla, deprem gerçeğinin unutulmaması ve afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği mesajı verildi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
MMAI doğrulanmış özgün içerik — Haber No: MM-20260819-152131-103347b0
Yayın otomasyonu: Make • Merin Medya
İletişim: 0532 252 02 48
İzinsiz çoğaltılamaz. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


























