Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin’in katılımıyla gerçekleştirilecek kültür ve sanat programları kapsamında Fethiye’ye gelen Pekin Yabancı Diller Üniversitesi Sanat Topluluğu, Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kabulde, Fethiye Belediye Başkan Vekili Nurettin Metin Sevinç ile Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli sanat topluluğunu ağırladı. Görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve sanatın toplumlar arasındaki dostluk bağlarını güçlendiren rolü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Program kapsamında Fethiye’de bulunan Pekin Yabancı Diller Üniversitesi Sanat Topluluğu üyeleri, ilçenin önemli turizm bölgelerini ziyaret ederek Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından inceleme fırsatı buldu. Heyet, ilçenin kültürel mirası ve turizm potansiyeli hakkında bilgi alırken, Fethiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaret sırasında konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Fethiye’nin farklı kültürleri buluşturan uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kültür ve sanat, ülkeler arasında dostluk köprüleri kuran en önemli unsurlardan biridir. Böylesine değerli bir sanat topluluğunu ilçemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. ‘İpek Yolunun Uyumu’ gösterisinin Fethiyelilere ve misafirlerimize unutulmaz bir akşam yaşatacağına inanıyoruz.” dedi.
Pekin Yabancı Diller Üniversitesi Sanat Topluluğu, 9 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de Telmessos Antik Tiyatrosu’nda sahneleyeceği “İpek Yolunun Uyumu” gösterisiyle Fethiyelilerle buluşacak. Gösteri öncesinde Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen sanat topluluğunun belediyeye gerçekleştirdiği ziyaret, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslar kapsamında gerçekleştirildi.





















