Köşe yazarı
Ebru Oğuzhan Yeter
Tarımda egemenliğimizi yitirmiş durumdayız.
Doğal afetlerle, mazot fiyatlarıyla, kredi borçlarıyla boğuşan, geçim derdine düşen çiftçinin verimli üretim yapmasını bekleyemeyiz.
Gelişmiş ülkeler tarım alanında, kendi çiftçilerini koruyup, dışa bağımlılığı azaltacak uygulamalar yaparken, kendi tarımını ve çiftçisini her yönden desteklerken, biz ne yazık ki kendi çiftçimizi üretimden uzaklaştırıp, sayısız tarım ürününde dışa bağımlı hale gelmiş durumdayız.
Tarımda ki yanlış politikaların bedelini, tarlasını ekemeyen, toprağını işleyemeyen çiftçiler ödemektedir.
Tarım alanında ki sorunların acilen çözülmesi, üreten çiftçinin her anlamda desteklenmesi gerekmektedir.
Bugün ülkemizin neresinde olursa olsun çiftçilerin en büyük sorunu, yüksek maliyet, girdilerin her gün artması ve üretimin azalmış olmasıdır.
Emeğinin karşılığını alan, toprağına, tohumuna sahip çıkan, bilinçli çiftçilerin varlığı, başta tarım olmak üzere her alanda ülkemizin bağımsızlığı demektir.
Dünya Çiftçiler Günü’nün bir güne sığdırılmaması gerekir.
Her gün onlara muhtacız.
Her gün onlara ihtiyacımız var.
Her gün onların günü olmalıdır.
Yaşasın Türk çiftçisi
Yaşasın Türk köylüsü

Ayrıntılı Görülme Sayısı: 2