Seydikemer CHP,Kılıçdaroğlu’na Yapılan Saldırıyı Kınadı
Cumhuriyet Halk partisi Seydikemer İlçe başkanlığı terör olayları ve şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan sert bir açıklama yaptı.
Cumhuriyet Halk partisi Seydikemer İlçe başkanlığı günde saptırmak için Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırılar yapıldığını ifade ederek sert bir şekilde hükümeti eleştirdi.
Cumhuriyet Halk partisi Seydikemer İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Köse’nin yaptığı basın açıklamasında; “İzlediği politikalarla güzel ülkemizi çıkmazın içerisine sürükleyen AKP iktidarı ve ondan cesaret alan aktroller gündem saptırmak için son zamanlarda şehit cenazelerinde genel başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu’na karşı çirkin saldırılarını sürdürmektedir. Genel Başkanımıza yapılan bu tür çirkin saldırıları Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine yapılış olarak görüyor şiddetler kınıyoruz. İşin vahim tarafı saldırıyı yapan kişinin birkaç dakika önce Başbakan Binali Yıldırım ile aynı karede fotoğraflanmasıdır. Bu konu ile ilgili olarak hükümet üyeleri tarafından neden bir açıklama yapılmamıştır. Fakir fukara ve mağdur edebiyatı yaparak iktidarı elinde tutan, AKP iktidarı her alanda başarısızlığa uğramış açılım süreci palavralarıyla Oslo, Dolmabahçe, İmralı, Kandil görüşmeleri sonucunda dağdaki teröristleri davul zurna ile şehre indirmiş çadır mahkemelerinde yargılayıp serbest bırakmıştır. Bunun yanında yerel yöneticilerine verilen talimatlarla kentlerde silah depolamalarına, tonlarca bomba imalatı yapıp yollara döşemelerine göz yumulmuştur. Bunu dönemin hükümet üyelerinin televizyon programlarındaki itiraflarından anlıyoruz. Bu süreçte nedense Cumhuriyet savcısı harekete geçmemiştir. Başkanlık dayatmasıyla haziran ayında seçime gidilmiş umduklarını bulamamışlardır. Altı aylık süreç içinde ülkede hiçbir olumlu gelişme olmaksızın, ülkenin başkenti dahil ülkenin farklı köşelerinde bombalar patlarken masum insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu dönemde her gün şehitler çoğalarak gelmeye devam etti. Tek Başına iktidara gelelim kaos ve güvensizlik ortamı bitsin diyenler kasım seçimlerinden sonra asıl amaçlarının güven ve şehit gelmemesi sorunu değil başkanlık olduğunu yaptıkları davranışlar göstermiştir. Ülkemizin Cumhuriyet değerleri ile ilgili bayramların yasaklanmaya çalışılması ve bu törenlere katılma konusunda gösterdikleri duyarsızlıklarından dolayı kınıyoruz. Bu ülke insanının ve Cumhuriyet kurucularının bu tutumu hak etmediklerini bildirmek istiyoruz. “dedi.
Seydikemer CHP “Diploma Nerede?”
Seydikemer CHP ilçe yönetimi cumhurbaşkanının diplomasının bu makam için yeterli olmadığını dile getirerek; “Bu gün ülkemizde cumhurbaşkanının diplomasının bu makam için yeterli olmadığı tartışılırken genel başkanımıza yapılan bu tür iğrenç saldırılar gündem değiştirmek için planlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak soruyoruz Diploma Nerede…
Ülkenin her tarafında patlamaların ardı arkası kesilmeksizin devam ederken hükümet yetkililerinin bunlardan sorumlu değillermiş gibi davranmaları yüzsüzlüğün ve acizliğin göstergesidir. Hele Hele bundan ana muhalefet partisini sorumluymuş gibi yaygara koparmaları,ellerinde bulundurdukları yandaş basın ve yayın organlarıyla vatandaşlarımızı kandırma yoluna gitmeleri korktuklarının göstergesidir.”dedi.
“Son Bir Yılda 337 Asker,187 Polis Ve 13 Korucu Olmak Üzere 532 Güvenlik Görevlisi Şehit Olmuştur.”
Seydikemer CHP ilçe yönetimi ; ” Genel başkanımızın üzerine boş mermiyi at talimatını veren ve eylem yapan bu toplumun değerlerinden nasiplenmiş provokatör şunu iyi bilsin; Bizim kökümüz otel lobilerinde emperyalist uşaklarla pazarlık yaparak değil,Bandırma vapuru ile samsun’da başlamış Erzurum,Sivas,Amasya ile pekişmiş ve 9 eylül günü düşmanın İzmir’den denize dökülmesi ile olgunlaşmıştır. Gündüz savaş meydanlarında savaş olmuş geceleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu milleti muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkarırız onun mücadelesini vermişlerdir.
Bizim kökümüzde Mustafa Kemal Atatürk vardır, İsmet İnönü vardır,Bülent Ecevit vardır,Deniz Baykal vardır, onurla gururla sayın başkanım Kemal Kılıçdaroğlu vardır.
Bizim tarihimizde onurla gururla anlatabileceğimiz yaşanmış olaylar vardır. Aile değerlerinin ne kadar önemli olduğunu ifade etmek için Rahmetli Erdal İnönü’nün Annesi Mevhibe İnönü’ye yazdığı mektubunda bahsettiği palto için “bütçemizi aşar” diye alamayan İsmet İnönü ve İnönü ailesinin dik duruşu vardır.
Yedi düvele dünyayı dara eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının temelini attığı Cumhuriyet Halk Partisi,cumhuriyetimizin bekçisi ve güvencesidir.
Vatandaşlarımız bilsin ki; Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kuruluşunun ve kurtuluşunun güvencesi olan partisidir.
Bu onurlu davada sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanındayız.”diyerek sözlerine son vererek her zaman Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını dile getirdiler.
Haber / Foto: Hakan Çelikdemir – Gülyüz Yurdagül Sırt






















