PANDEMİ EMLAK TALEBİNİ TETİKLEDİ
Fethiye’de uzun yıllardır emlakçılık sektöründe başarılı hizmetler veren Merkez Emlak kuruluşunun sahibi Veli Pabuşçu; pandeminin emlak ve gayrimenkul sektörüne yansımasını yaşamaktayız, dedi. Veli Pabuşçu açıklamasında; Fethiye’de gayrimenkule yoğun bir talep olduğunu ve fiyatların ise sürekli arttığını ifade etti. Pabuşçu açıklamasında pandeminin Fethiye’deki emlak sektörünü tetiklediğini belirtti.
“FETHİYE’MİZE DE YOĞUN BİR TALEP VAR”
Veli Pabuşçu gazetemize yaptığı açıklamada “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 sürecini yaşamaktayız. Bu süreçte çoğu insan apartman dairelerindeki evlerinde kapalı kaldılar. Doğa’ya ve yeşilliğe özlem içinde yaşadılar. Vatandaşlarımız yeşil ile mavinin kucaklaştığı bölgelerde gayrimenkul edinerek özgür bir şekilde izole olmak istiyorlar. Bu bakımdan doğal güzellikleri ile ünlü bir şehir olan Fethiye’mize de yoğun bir talep var. Kredi faizlerinin düşmesi Fethiye’mizde emlak ve gayrimenkule olan talebi arttırmıştır. Özellikle büyük şehirlerden gelen vatandaşlarımız Fethiye ve Seydikemer bölgesinde ev ve arazi alma yoluna gitmektedirler. Dolayısıyla bankaların kredi faizleri de düşünce aşırı talepten dolayı Fethiye ve Seydikemer bölgemizdeki arsa ve evlerin fiyatları da yükseldi. Bu bölgelerde eskiden köy diye tabir ettiğimiz mahallelerde de talep artmıştır. Bu şekilde sürdüğü takdirde fiyatlar yükselmeye devam edecektir” dedi.
“FİYATLARIN DAHA DA ARTIŞ GÖSTERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Açıklamasına devam eden Pabuşçu “Fethiye’de talebi karşılayacak yeterli arsa üretilmediği için ve bankaların düşük faizli kredileri sürdüğü müddetçe fiyatların daha da artış göstereceğini düşünüyoruz” dedi. “Fethiye’de iyi bir mevkide yeni 1+1 dairelere 400 bin TL. istendiğini görmekteyiz” diyen Pabuşçu “Fethiye’mizde Kargı ve Yanıklar mahallelerimizde yerleşik alan lekesi konmuş arazilerde plan çalışması sürmektedir. Bununla ilgili olarak Tarım Bakanlığı ve DSİ gibi kurumlardan görüş alınmaktadır. Mevcut bu yerleşik alanlara imar verilse dahi yeterli olmayacaktır. Büyük Şehir Belediyesinin de ilçemizde Faralya’nın belirli bir bölümünde, Esenköy, Eldirek ve Karaçulha mahallelerimizde 1/5000 plan çalışmaları gündemdedir. Ayrıca Karaçulha mahallemizin büyük bir bölümünde sürmekte olan 18. Madde uygulaması bazı bölümlerde onaylanmış, kalan bölümlerin sonuçlandırılması için belediyemiz plan müdürlüğünce ciddi bir şekilde çalışmalar yapılmaktadır. Bu dönemde Karaçulha mahallemizin 18. Madde uygulaması kesin olarak bitirilecektir. Bu konuda kararlıyız” denildi. Fethiye’de ve bölgemizde emlak ve gayrimenkul alacak olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Veli Pabuşçu “Öncelikle; vatandaşlarımız alacağı gayrimenkul üzerinde herhangi bir şerh olup olmadığını Tapu dairesinden baktırmalıdır. Alacağı mesken ise kat mülkiyeti kurulmuş mu veya yapı izin belgesi alınmış mı, belediye tarafından önceden herhangi bir kaçak yapı tutanağı tutulmuş mu, satıcı kişi gerçek sahibi mi gibi konulara dikkat etmelidir. Ayrıca ödenen paralar mutlaka evrak üzerinden belgelendirilmelidir” dedi. Veli Pabuşçu sözlerini emlak alımı ve satımı ile ilgili vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olacağını ifade ederek tamamladı.
























