Kızılay Fethiye Şubesi 2021 yılında toplam 2 Bin 579 ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak eğitim, gıda ve nakdi yardım desteğinde bulundu.

Türkiye’nin en büyük insani yardım derneklerinden Türk Kızılay’ı, 2021 yılında da ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı sürdürdü. Türk Kızılay Derneği Fethiye Şubesi de, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde toplam 2 Bin 579 aileye ulaşarak destekte bulundu. Yapılan yardımların büyük bir kısmının Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını söyleyen Kızılay Fethiye Şubesi Başkanı Burhanettin Tuna, “Türk Kızılay’ı olarak, Fethiye’de de kimsesizlere umut olmaya çalıştık. Zor durumdaki ailelere yardıma koştuk’ dedi.
Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanlığı, 2021 yılında pandemi dönemi boyunca ve Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine kucak açmaya çalıştı. Kavurma paketlerinden, gıda kolilerine, maske ve dezenfektandan nakdi yardıma kadar ihtiyaç sahiplerine umut olan Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanlığı, bir komisyon tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştı. Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, 2021 yılını değerlendirmesinde zor durumdaki ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Tuna, “Pandemi döneminde de sıkıntı çeken ailelere ulaşıp, sorunlarını Türk Kızılay’ı olarak çözmekten kıvançlıyız” diye konuştu. Faaliyetlere ilişkin açıklama yapan Kızılay Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, “ Afetlerle, salgınlarla geçen bir yılı daha geride bıraktık. Bu süreçte elimizdeki bütün imkanları kullanarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Faaliyet raporunda da görüldüğü gibi sadece Fethiye ilçemizle sınırlı olmadan komşu ilçelerimizde de yardım faaliyetlerimizi yürüttük. Mayıs ayında Genç Kızılay teşkilatı ve Kadın Kolları teşkilatımızı da oluşturarak faaliyetlerimize hız verdik. Yaz aylarında Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde meydana gelen yangınlarda Kızılay olarak büyük rol üstlendik. Sahada 47 gönüllümüz ile lojistik, yiyecek- içecek ve teknik ekipman temini ile görevli kurumlara ve gönüllü vatandaşlarımıza destek olduk. 2022 yılında da hem sosyal etkinliklerimizi hem de yardım faaliyetlerimizi geçmiş yıllara oranla arttırmak istiyoruz. Bunun için gerek stratejik gerek teknik anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten günümüze ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli olmamızda büyük emeği olan, Kızılay’a desteğini esirgemeyen, bağışçılarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.
2021 yılında yaşanan ekonomik ve pandemi döneminin vatandaşlara zorluk yaşattığını belirten Tuna, “2021 yılında Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde 2 Bin 145 aileye gıda kolisi ulaştırdık. 66 çocuğumuzu bayramlarda giydirdik.88 ailemize alış veriş kartı yardımında bulunduk.212 ihtiyaç sahibi ailemize de nakli gıda yardımında bulunduk ve 65 üniversite öğrencimize burs imkanı sağlayarak yardımları ulaştırdık” ifadelerinde bulundu. Haber-Hakan AYKIRI























