Erasmus Öğrencilerinden Çevre Ve Tüketim Duyarlılığı
Erasmus projeleri kapsamında farklı ülkelerden eğitim için gelen 25 öğrenci Fethiye’de uygulamalı faaliyetlerde bulundu. Hırvatistan, Tunus, Arnavutluk, Macaristan, Lübnan ve Türkiye’den bu programa katılan 25 genç öğrenci, çevre uygulamaları ve Erasmus eğitim programı dahilinde Fethiye’de de değişik faaliyetlerde bulunarak, inceleme yaptı.
Gürkan Akçaer’in proje koordinatörlüğünü yürüttüğü çevre uygulamaları programı için çeşitli ülkelerden eğitime gelen 25 öğrenci Fethiye’de uygulamalı olarak çeşitli faaliyetlerde bulundu. Öğrenciler eğitimleri içerisinde yer alan “Tasarruf Etme” ve “Geri Dönüştürme” konulu çalışmaları hakkında Fethiye Belediyesi ve liseleri ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.
Bu proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Gürkan Akçaer; “Çevre uygulamaları programı için değişik ülkelerden ilçemize gelen 25 öğrencimizle belediyemizi ve bazı liselerimizi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Öğrencilerimiz eğitimleri içerisinde yer alan “Tasarruf Etme” ve “Geri Dönüştürme” konulu çalışmalarını Geri Dönüştür, Tekrar Düşün, Kullanmıyorsan Hediye Et, İhtiyacından Fazlasını Kullanma, Tamir Ettir, Tekrar Kullan ve Tüketimi Azalt diye gruplandırdıkları 7 ana başlık ve sloganla anlatmaya çalıştı. Karşılıklı iletişim ve kültürel etkileşimi amaçlayan Erasmus Eğitim programı dahilinde ilçemizde bulunan yabancı uyruklu 25 öğrenci Fethiye Belediyesi ile birkaç lise düzeyindeki okulu ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.” dedi.
Fethiye’nin birçok yerini gezen öğrenciler sahilde gördükleri çöpleri de toplayarak bölgedeki vatandaşlara örnek oldu.
Proje Koordinatörü Gürkan Akçaer; “Uluslararası Eğitim Öğretimi amaçlayan Erasmus Programı dahilinde öğrenciler, hem kültür alışverişi ve etkileşiminde bulunuyorlar hem de birçok şeyi yerinde görme fırsatını buluyorlar. Böyle olunca da eğitimleri ve uluslararası iletişimleri hızlı ve etkili bir şekilde gelişiyor. Ülkemizdeki eğitimlerini tamamlayan bu öğrenciler kendi ülkelerine döndükleri zaman hem ülkemizin özkültürünü anlatıyorlar hem de tarihi turistik bölgelerimizi görmüş tanımış oluyorlar. Aslına bakarsanız onlar birer gönüllü Turizm Elçilerimiz.”ifadelerinde bulundu.